foto: Publicitātes foto
Būt veselam un doties rudenī - idejas pārgājienam
Mājas aptieciņa
2020. gada 24. novembris, 11:49

Būt veselam un doties rudenī - idejas pārgājienam

Jauns.lv

Lai arī vasara tiek uzskatīta par īsto brīvdabas izklaižu laiku, arī rudens ir labi piemērots atpūtai svaigā gaisā. Tas ir mīts, ka cilvēks saslimst aukstuma ietekmē. Patiesībā, jo - vairāk laika pavadām svaigā gaisā, jo labāk organismam un imunitātei. Svarīgākais ir izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu un nopietni attiekties pret mazākajām saslimšanas pazīmēm. 

Tātad, lai dotos rudenīgā pārgājienā, viss kas nepieciešams - laba veselība un labas idejas. 

Muzikālais parks Jaunmārupē. Tikai 10 minūšu brauciena attālumā no Rīgas atrodams muzikāls parks, kas iepriecinās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Tajā var izmēģināt savas muzikālās prasmes spēlējot ksilofonu, bungas, marimbas, vertikālos un melodiskos zvanus.

Ogres Zilo kalnu skatu tornis. Pus stundas braucienā no Rīgas atrodams skatu tornis, no kura paveras fantastisks skats uz visām četrām debess pusēm. Uzkāpšana vairāk kā 30m augstajā tornī būs labs treniņš, torņa tuvumā ir gan piknika vietas, gan aprīkojums sportiskām aktivitātēm.

Pokaiņu mežs. Ainaviska vieta Dobeles novadā, kur 15km garajā pastaigu taku maršrutā var izbaudīt gan mežu un ielejas, gan pa ceļam padzerties avota ūdeni un uzrīkot pikniku tam paredzētās vietās. Ieteicams pirms brauciena iepazīties ar informāciju par šo vietu - leģendas vēsta, ka tai piemīt pārdabisks spēks.

Kubeseles dabas taka. Krimuldas novadā, tieši pie Krimuldas baznīcas sākas nepilnus 4 km garā pastaigu taka, kurā var redzēt gan Kubeseles alu, Saulstaru iezi, Lielo akmeni, gan iet Kaupo Lilijas labirintā un vēl daudz citu apskates objektu. Taka nav sarežģīta un ir pieejama visu gadu, vēlams to apmeklēt laikā, kad sniega nav.

Liepājas ezera Zirgu salas taka. 2 km garā taka vijas tieši ezerā un no tās paveras brīnišķīgs skats uz Liepāju. Taka aprīkota ar atpūtas soliņiem un ugunskuram paredzētu vietu. Maršrutā ir arī skatu tornis, no kura vērot Liepājas ezera putnus.

Situācijā, ja tomēr sanāk nosalt, salīt vai pārgurt, ja jūtama kakla kasīšanās vai klepus, vēlams palīdzēt organismam aizsargāties pret vīrusu risku, piemēram, izmantojot Medistus® Antivirus ar aktīvo augu bāzes ar aktīvo augu bāzes vielu kompleksu, kas rada fizikālu aizsardzību pret saaukstēšanās vīrusiem un baktērijām un palīdz novērst to iekļūšanu ķermeņa šūnās un tālāku izplatīšanos. 

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar Unifarma. 

 

  1.