foto: Shutterstock
Kurus punktus masēt, lai labāka pašsajūta?
Iedarbojoties uz punktiem, kaitēt nevar, tāpēc nav jābaidās trāpīt uz tiem, kuri nav īstie.
Runā speciālists
2020. gada 2. novembris, 11:55

Kurus punktus masēt, lai labāka pašsajūta?

"100 Labi Padomi"

Punktu masāža ir tradicionāla ķīniešu ārstniecības metode, kas, iedarbojoties uz ķermeņa bioloģiski aktīvajiem punktiem, regulē organisma darbību kopumā. Uz ķermeņa var atrast vairākus simtus aktīvo punktu. Iedarbojoties uz punktiem, kaitēt nevar, tāpēc nav jābaidās trāpīt uz tiem, kuri nav īstie.

Iesaka Willow Med sertificēts masieris Aleksandrs Aņiščenko.

Dari tā

■ Enerģiski izberzē plaukstas, līdz sajūti siltumu. Šī darbība aktivizē asinsriti mazajā asinsrites lokā, aptverot sirdi, plaušas un smadzenes. Plaukstās ir daudz punktu, kuri atbild par visiem iekšējiem orgāniem.

■ Enerģiski izberzē pēdas, līdz sajūti siltumu. Šī darbība aktivizē asinsriti lielajā asinsrites lokā. Pēdas ir otra ķermeņa daļa, kur var atrast punktus, kuri atbildīgi par visiem iekšējiem orgāniem.

■ Enerģiski izberzē ausis, līdz sajūti siltumu. Šī darbība ļauj cilvēkam aizdzīt miegu, kā arī labāk pamosties no rīta. Ļoti labi der tālbraucējiem.

■ Izberzē visas lielās locītavas (gūžas, ceļa, pēdas, pleca, elkoņa, plaukstas) ar apļveida kustībām.

■ Berzē punktu H7 (1–2 minūtes), kas atbildīgs par sirdi. Punkts nomierina prātu, regulē asinsplūsmu organismā un sirdsdarbību, samazina panikas lēkmes, uzlabo atmiņu, palīdz pret miega traucējumiem un nelieliem galvas reiboņiem.

■ Berzē punktu KI3 (1–2 minūtes), kas ir atbildīgs par nierēm. Punkta pašmasāža var palīdzēt, ja ir kakla un zobu sāpes, astma, neregulāras mēnešreizes un sāpes jostas daļā.

■ Berzē punktu LV3 (1–2 minūtes), kas ir atbildīgs par aknām. Var palīdzēt, ja ir galvassāpes, bezmiegs un ceļu sāpes. 

H7, KI3 un LV3 punktu kombinācija dod kompleksu efektu uz organismu, izlīdzinot emocionālu spriedzi un fizisku sasprindzinājumu.

foto: Shutterstock

 

Tēmas