foto: EPA/Scanpix
No vīrusa 9 dienas pēc inficēšanās miris viens no Uhaņas slimnīcas ārstiem
Ilustratīvs foto.
2020. gada 25. janvāris, 11:39

No vīrusa 9 dienas pēc inficēšanās miris viens no Uhaņas slimnīcas ārstiem

Jauns.lv

Valsts vadītais Ķīnas televīzijas tīkls CGTN tviterī paziņojis, ka viens no mirušajiem, kurš inficējies ar jauno koronavīrusu, ir Uhaņas slimnīcas ārsts, kurš bijis atbildīgs par vīrusa skartajiem pacientiem.

Koronavīrusa upuris ir 62 gadus vecais ārsts Liangs Vuduns, kurš strādājis Hubei Sjinhuas slimnīcā Hubei provincē. Viņš miris 9 dienas pēc inficēšanās.

Līdz šim no vīrusa miris jau 41 cilvēks, bet apstiprināti 1 297 inficēšanās gadījumi.

Vīrusa uzliesmojuma dēļ Uhaņas slimnīcās iestājusies krīzes situācija - trūkst vietas sasirgušo izmitināšanai, tāpēc Ķīna apņēmusies dažu dienu laikā uzcelt jaunu slimnīcu ar vismaz 1000 gultas vietām. Medicīnas darbinieki pēdējās dienās strādā intensīvu darbu, cenšoties vienlaikus gan ārstēt pacientus, gan saglabāt drošībā savu veselību.

Ķīna rekordātrumā ceļ jaunu slimnīcu ar koronavīrusu sasirgušajiem

Ķīnas pilsētā Uhaņā plānots uzcelt slimnīcu, kurā vienlaikus varētu ārstēt 1000 ar jauno koronavīrusu sasirgušos. Bīstamā vīrusa straujās izplatības dēļ ...

gallery icon

"Šodien viena mana kolēģe teica, ka viņai no ciešās sejas maskas jau radušās tulznas," raidorganizācijai "BBC" atklāj kādas Uhaņas slimnīcas medmāsa. Slimnīcas lūgušas ziedot tām medicīnas piederumus, tostarp maskas, medicīnas cimdus un aizsargtērpus.

No visiem nāves gadījumiem 39 ir reģistrēti Hubei provinces administratīvajā centrā Uhaņas pilsētā, no kuras sāka izplatīties šis vīruss, paziņoja Hubei provinces Veselības komisija. Vēl pa vienam nāves gadījumam ir Hebei un Heilundzjanas provincēs. 

Uhaņa un vēl 13 pilsētas Hubei provincē ir noslēgtas no ārpasaules bezprecedenta karantīnā, lai ierobežotu šīs nāvējošās respiratorās slimības izplatīšanos, tomēr tā jau ir izplatījusies gan Ķīnā, gan uz vairākām citām valstīm.

29 Ķīnas provincēs ir apstiprināti 1287 infekcijas gadījumi, no tiem vairāk nekā 500 - Uhaņas pilsētā. 237 no inficētajiem ir nopietnā stāvoklī.

Jaunā vīrusa infekcijas gadījumi ārpus Ķīnas ir konstatēti Japānā, Filipīnās, Dienvidkorejā, Taivānā, Taizemē, Vjetnamā, Saūda Arābijā, Singapūrā, ASV, Austrālijā. Francija piektdien apstiprināja trīs saslimšanas gadījumus ar jauno koronavīrusu, kas ir pirmie gadījumi Eiropā.