foto: no privātā arhīva
Vēzis pēdējā stadijā, un kontā tikai 12 eiro - smagā situācijā nonākusi māksliniece Ingvilda Knāviņa
Ingvilda Knāviņa šī gada pavasarī un tagad. Lūdzam palīdzēt māksliniecei ar finansiālu atbalstu cīņā ar vēzi!
Dzīvības loterija
2019. gada 31. maijs, 18:20

Vēzis pēdējā stadijā, un kontā tikai 12 eiro - smagā situācijā nonākusi māksliniece Ingvilda Knāviņa

Jauns.lv

Metastātisks vēzis pēdējā stadijā - tāda pašreiz ir diagnoze māksliniecei Ingvildai Knāviņai. Slimības novārdzinātā sieviete nu jau krīt izmisumā - viņai galēji trūkst naudas procedūrām, kas varētu atvieglot vēža radītās ciešanas. Pati Ingvilda kautrējas lūgt finansiālu palīdzību, tāpēc to viņas vietā dara draugi. Māksliniecei jau bijis ķīmijterapiju kurss, kura laikā vērojami uzlabojumi. Pirmdien viņai atkal jādodas uz terapiju, taču kontā paveras žēlīgs skats - tur atrodas tikai 12 eiro. Palīdzēsim?

58 gadus vecā gleznotāja un tekstilmāksliniece dzīvo viena kopā ar savu suni Ramzesu, kurš ir cienījamā vecumā. Pavasarī viņa uzzināja skaudru diagnozi: vēzis 4.stadijā. Vēža paveidu kundze nevēlas publiskot delikātuma dēļ. Viņai aiz muguras operācija un priekšā - ķīmijterapija. Un visas tās nedienas, ar ko saskaras Latvijas onkoloģijas pacienti.

Ingvilda vienmēr bijusi pilna enerģijas un iedvesmas, pēdējos gados viņas darbi izstādīti Parīzes galerijās, atrodas "Lau Museum" un privātās kolekcijās ne vien Latvijā, bet arī Somijā, Vācijā, Spānijā, ASV u.c. Parīzē piedzīvota arī personālizstāde, un, līdz ar vietējiem māksliekiem, viņa bijusi vienīgā latviete, kuras veikums izstādīts Franču profesionālo mākslinieku apvienības (Société des Artistes Français) galerijā, tādējādi nesot Latvijas vārdu pasaulē.

Taču nu sievietes slimība un smagais ārstēšanās process ir noēdis ne vien mākslinieces spēkus, bet arī iekrājumus. Tomēr Ingvilda grib dzīvot, - viņai jāatrod jauna jēga dzīvei, kurā bijuši ne vien gaiši brīži, bet arī smagi zaudējumi, apglabājot abus vīrus. Protams, metastātisku vēzi nevar izārstēt pilnībā, tomēr ar to var dzīvot gadiem. 

Atbalstīt var arī, nopērkot kādu mākslinieces darbu

Māksliniece Ingvilda Knāviņa piedāvā savus darbus apmaiņā pret finansiālu palīdzību cīņā ar vēzi

gallery icon

Lūdzot palīdzēt ar finansēm slimības apkarošanā, Ingvilda Knāviņa priecātos, ja palīdzētgribētāji nevis tikai vienkārši ziedotu, bet, piemēram, nopirktu viņas darbus. Tie darināti digitālās glezniecības tehnikā, cenu ziņā diapazons ir plašs - par tām var zvanīt un interesēties pie pašas mākslinieces (Ingvildas Knāviņas tel.nr.: 29391194). Portāls Jauns.lv un Ingvildas draugi lūdz palīdzēt viņai cīņā ar smago slimību - ja ne ar naudas līdzekļiem, tad, piemēram, izvedot pastaigā suni vai palīdzot sagatavot ēst, jo mākslinieces veselība pēc saņemtajām ķīmijterapijām ir vārga, vienlaikus vēža marķieri tomēr ir mazinājušies. Tas nozīmē, ka Ingvildai ir cerības uz dzīves paildzināšanu. Palīdzēsim! 

Swedbank: LV38HABA0551032632267
PayPal: ingvildart@gmail.com