Kas notiks, ja katru dienu apēdīsiet 3 dateles?
Datelēm ir burvīga, medaina garša - un tās lieliski var aizstāt šokolādi. Pamielojieties ar tām, kad prasās pēc papildu enerģijas devas. Dateles pilnīgi noteikti ir labākas par šokolādi – visās nozīmēs.
Dabasspēks
2016. gada 9. janvāris, 22:23

Kas notiks, ja katru dienu apēdīsiet 3 dateles?

Jauns.lv

Dateles ir aromātisks un ļoti gards auglis – par to šaubu nav. Tomēr žāvēto augļu nodaļā nopērkamās dateless ir arī īsta veselības “bumba” – tās organismam sagādā patiešām daudz labumus. Dateles ir šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu avots. Tās palīdz pret gremošanas traucējumiem – gan aizcietējumiem, gan caureju, gan citām gremošanas trakta problēmām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Turklāt labā ziņa ir tā, ka, lai pieaudzis cilvēks no šiem augļiem gūtu maksimālu labu, nemaz nevajag daudz – pietiek katru dienu apēst tikai trīs dateles.

Tātad – iekļaujiet savā ēdienkartē ik dienu trīs dateles, un – lūk, kas notiks ar jūsu organismu.

1. Uzlabojas gremošanas sistēmas darbība

Dateles satur balastvielas, tās palīdz pret aizcietējumiem, veicina labo baktēriju vairošanos zarnu traktā, uzlabo kuņģa darbību un zarnu mikrofloru. Šie augļi tādējādi stimulē arī organisma imunitāti un rūpējas par zarnu audzēju profilaksi.

2. Mazasinības ārstēšana un profilakse

Mazasinība daudziem cilvēkiem ir nopietna veselības problēma. Var vairākus gadus ciest no mazasinības, pašam to pat nenojaušot.

Dateles ir lielisks dzelzs avots - tās palīdzēs uzņemt dzelzi, kas sevišķi svarīgi ir sievietēm. Šie augļi sniegs arī enerģiju un mundrumu.

3. Kļūst stiprāki kauli, uzlabojas asins sastāvs un imūnistēma

Datelēs ir daudz magnija, mangāna un selēna. Kā zināms, selēnu saturoši produkti palīdz izvairīties no vēža. Savukārt magnijs un mangāns ir ļoti svarīgi kaulu veselības un asins sastāva uzlabotāji.

4. Dateles sniedz  mundrumu, kad jūties pavisam pārguris

Dateles ir teju labākais dabiskais cukura avots. Tajās ir daudz fruktozes, saharozes un tīras glikozes.

Pamielojieties ar datelēm pēc pusdienām, kad sajūtaties noguruši un prasās pēc papildu enerģijas devas. Dateles pilnīgi noteikti ir labākas par šokolādi – visās nozīmēs.

5. Vesela sirds

Dateles ir bagātīgs kālija avots. Kālijs savukārt samazina insulta risku un palīdz kontrolēt holesterīna līmeni asinīs. Tātad dateles jāēd visiem, kam rūp savas sirds veselība, un tās efektīvi palīdz arī asinsvadu slimību profilaksei.

Kasjauns.lv / Foto: Shutterstock