foto: Shutterstock
Kāds labums veselībai no naktssveces eļļas?
Mājas aptieciņa
2019. gada 19. februāris, 12:13

Kāds labums veselībai no naktssveces eļļas?

"100 Labi Padomi"

Naktssveces eļļa tautas medicīnā ir labi pazīstama jau daudzus gadsimtus, un to joprojām plaši lieto, lai risinātu dažādas veselības problēmas, piemēram, samazinātu holesterīna līmeni asinīs un sirds asinsvadu saslimšanu riskus.

Taču vislielāko efektu tā dod sievietes veselības un labsajūtas uzlabošanā, stāsta farmaceite Ligija Vilciņa.

Samazina premenstruālo sindromu 

Naktssveces eļļas lielākā vērtība ir gamma linolēnskābe. Šī taukskābe ir reti sastopama, pazīstamākais produkts, ar ko to var uzņemt, ir kaņepju sēklu eļļa. Tāpat šī vērtīgā viela atrodama arī mātes pienā. Gamma linolēnskābe organismā piedalās hormonu sintēzē un samazina nepatīkamās sajūtas, ko rada hormonu līdzsvara izmaiņas. Naktssveces eļļa novērš premenstruālo sindromu – sāpes, uzbudinājumu, tai piemīt harmonizējoša iedarbība. Eļļa arī palīdz uzlabot pašsajūtu menstruāciju laikā, kā arī samazināt menopauzes izpausmes. Vēl tā ir lielisks palīgs mēnešreižu cikla noregulēšanai.

Uzlabo ādas stāvokli

Ja gamma linolēnskābes trūkst organismā, tas rada ādas un matu problēmas. Šo taukskābju sintezēšanās, gadiem ejot, samazinās, tāpēc ir svarīgi parūpēties par sevi un papildināt gamma linolēnskābes daudzumu organismā. Turklāt der zināt, ka gamma linolēnskābe samazina ādas un endokrīno saslimšanu riskus.

Naktssveces eļļa ieteicama ādas, matu un nagu skaistumam

Regulāri to lietojot profilaksei, āda kļūst elastīgāka, tvirtāka, notiek tās dabīgā mitrināšana – mēdz teikt, ka naktssveces eļļa piešķir ādai mirdzumu. To ieteicams izmantot tad, ja āda ir kļuvusi raupja, sasprēgājusi, turklāt naktssveces eļļa satur arī citas vielas, kas palīdz pret aknes (piņņu) radītiem ādas bojājumiem.

Omega 6 nepiesātinātās taukskābes

Lai gan Omega 6 taukskābes atrodamas pistācijās, mandelēs, avokado, olās, sviestā, papildu avots ir naktssveces eļļa. Omega 6 pozitīvi ietekmē dažādus ķermeņa procesus, kas palīdz uzlabot veselību un pašsajūtu.

Zināšanai: naktssveces eļļu var lietot jebkura sieviete, meitenes no 12 gadu vecuma (ieteicams lietot ēšanas laikā).