Rīta rosme senioriem. Vienkārša fotopamācība
Šo vingrojumu kompleksu vari izmantot kā iesildīšanos pirms lielākas fiziskās slodzes.
Esi vesels
2016. gada 9. jūnijā, 07:45

Rīta rosme senioriem. Vienkārša fotopamācība

Jauns.lv

“Viegla izkustēšanās no rītiem ļauj labāk sagatavoties dienai, ķermenis kļūst mundrs un gatavs ikdienas slodzei, tāpēc rīta rosmei vajadzētu kļūt par senioru ikdienas rituālu. Regulāra vingrošana pasargā gan no traumām, gan savilkumiem, gan arī sniedz laimes izjūtu, jo kustību laikā organismā izdalās laimes hormons endorfīns,” stāsta senioru festivāla “Zelta ritmi” fizioterapeite Ilva Lukstiņa.

Lai iedvesmotu seniorus un ikvienu sabiedrības locekli dzīvot skaisti un aktīvi neatkarīgi no vecuma, ceturtdien, 16. jūnijā, Esplanādes parkā Rīgā no plkst. 11.00 līdz 15.00 pirmo reizi notiks īpaši vecākajai paaudzei veltīts izglītojošs un izklaidējošs festivāls “Zelta ritmi”, kas apmeklējams bez maksas. Liela uzmanība pasākumā tiks veltīta fiziskajām aktivitātēm – ikviens speciālista vadībā varēs apgūt vingrojumu kompleksu, ko ik dienas iespējams pildīt mājas apstākļos. Festivāla oficiālajā mājaslapā “ www.zeltaritmi.lv ” regulāri tiek publicēti izglītojoši raksti un vingrojumu fotopamācības, ko “Mammamuntetiem.lv” aicina ieteikt vai izdrukāt sev pazīstamajiem senioriem.

Rīta rosmes vingrojumi

Sāc ar sirds un asinsrites pamodināšanu. Sasildi rokas un pirkstus ar tādām kustībām, it kā iesmērētu rokas ar krēmu. Šādas pavisam vieglas kustības uzlabos sirds un asinsrites darbību. Šo vingrojumu veic 30 sekundes.