"Ko Ārsti Tev Nestāsta": draugu atbalsts dziedē labāk par zālēm
Esi vesels
2013. gada 29. novembris, 17:58

"Ko Ārsti Tev Nestāsta": draugu atbalsts dziedē labāk par zālēm

Jauns.lv

Tuvojas gadu mija, un žurnāla KĀTN veidotāji iesaka visiem svētkos atrast jauku, sirdij un prātam tīkamu kompāniju, nevis vientuļi sēdēt mājās pie televizora.

Globāli raugoties, latvieši ir tauta, kurai svētku ir par maz. Bet kopā saiešanas pozitīvais enerģijas vilnis ir tik dziedinošs! Piederības sajūta kādai grupai vai kopienai, draugu atbalsts, vienotas intereses un tuvas attiecības ģimenē ir viens no vislabākajiem profilakses līdzekļiem sirds un citām slimībām visa mūža laikā. Par to lasiet KĀTN decembra numura rakstā „Piederības spēks”.

Ziemassvētki un gadu mija nav iedomājama bez svētku galda, tāpēc šajā numurā ir apskatīti pareizākie vēderprieki (kā pagatavot veselīgu cepeti) un doti septiņi vērtīgi padomi, kā (vēlams - līdz Ziemasvētkiem!) sakārtot gremošanas sistēmu. Vai svētkos var iztikt bez našķiem? Arī par tiem ir labas ziņas. Izrādās – šokolādei un kafijai labo īpašību ir vairāk nekā slikto!

Nozīmīgi ir arī materiāli par zālēm, kas strādā un nestrādā (tie varētu atbilst sadaļai par Ziemassvētku brīnumiem, jo neticamas ir abas ziņas - gan par homeopātijas efektu vēža ārstēšanā, gan zālēm, par kurām varētu uzdziedāt nepelnīti aizmirstu Raimonda Paula dziesmu „Varēja būt, bet nebija...”) Pēdējie pētījumi  liecina, ka slimniekiem palīdz tikai 12% no visām zālēm, ko izraksta ārsti, bet 57% vai nu ietekmē nelabvēlīgi, vai neietekmē nekā. Ārsti pat nav īsti vainojami, jo dati par zālēm un to iedarbību tiek apzināti sagrozīti – zāļu ražotāji algo mārketinga uzņēmumus, kas medicīnas izdevumos apraksta pētījumus, kādi nemaz nav veikti – lai tikai šīs zāles pieprasītu! Ja ņem vērā krāpšanos, labvēlīgo zāļu skaits sarūk līdz 4 procentiem (tikai 100 no 2 500 medikamentiem).  Plašāk par to var izlasīt rakstā „Vienalga, kādas – ka tikai zāles!”

Turpretim atklājumi homeopātijas jomā vieš cerības, ka tuvākajā nākotnē pret vēzi varēs cīnīties ar saudzējošām metodēm, kā to dara Indijā. Pat skeptiski noskaņoti ASV zinātnieki atzina, ka vairāki homeopātiskie līdzekļi efektivitātes ziņā pielīdzināmi visbiežāk lietotajiem ķīmijterapijas preparātiem. KĀTN decembra numurā homeopātijai veltīti pat trīs raksti!

Šajā numurā uzzini arī patiesību par potēšanos pret gripu (tā nav gripas vakcīnai glaimojoša) un iepazīsties ar alternatīviem līdzekļiem, kas ir pat efektīvāki par vakcīnu. Ir iepriecinošas ziņas, kā ar dabiskiem līdzekļiem uzveikt celulītu, un šokējošs, pilnīgi neticams stāsts par kādu sievieti, kas aizgāja pie ārsta pēc padoma, kā novērst nelielu bezmiegu, bet beigu beigās miegu pazaudēja pavisam – viņa neguļ jau trīs gadus. Jebkurš cits jau sen būtu miris vai sajucis prātā...

Kasjauns.lv/ Publicitātes foto