Atklāj grilēšanas noslēpumus - marinādes, mērcītes, padomi
foto: Mi
Grilēšana
Garšīgi

Atklāj grilēšanas noslēpumus - marinādes, mērcītes, padomi

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

Grilēšana ir lielisks veids, kā baudīt gardu ēdienu ārpus telpām un pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Ja mājās ir grils, tev ir iespēja izveidot dažādus ēdienus – no sulīgām gaļas šķēlēm līdz dārzeņiem un jūras veltēm. Lai tava grilēšanas pieredze būtu izdevusies, šeit ir daži padomi, arī par marinādēm un mērcītēm, kas padarīs tavu ēdienu vēl gardāku.

Izvēlies pareizo grilu


Pirms sākt grilēšanu, pārliecinies, ka Tev ir izvēlēts situācijai piemērots grils - kokogļu, gāzes vai elektriskais grils. Tāpat neaizmirsti sagatavot grilu atbilstoši ēdiena veidam un laika apstākļiem.


Marinādes - garšu pasniegšana


Lai grilētais ēdiens būtu īpaši garšīgs, neaizmirsti marinādes. Tās ne tikai bagātina gaļas, dārzeņu un jūras velšu garšu, bet arī palīdz saglabāt ēdienu sulīgu. Marinādēm parasti izmanto olīveļļu, garšvielas un skābas garšvielas, piemēram, citronu vai etiķi - tie mīkstina gaļu un uzlabo tās tekstūru.


Mērcītes, kas padarīs ēdienu neaizmirstamu


Lai papildinātu grilētos ēdienus, pievieno mērcītes. Tās var būt gan krēmīgas, gan skābas, un tās palīdz izcelt ēdiena garšu. Jogurta mērcītes vai ķiploku mērce ir lieliskas, lai papildinātu grilētu gaļu, savukārt tomātu mērce un aioli lieliski sader ar dārzeņiem.