Top trīs mērcītes grilsezonai
Sastāvdaļas
Īstā mērce uzliek grilējumam punktu uz i. Un nav pat svarīgi, vai Tu grilē gaļu, zivi vai dārzeņus, ar īsto mērcīti var apēst visu!
Pagatavošana
1
Ķiploku mērce: 1 nomizotu vārītu kartupeli sablenderē ar 3 nomizotām un sasmalcinātām ķiploka daiviņām, 2 svaigiem olas dzeltenumiem un 3 ēdk. olīveļļas. Pakāpeniski iekul 200 ml olīveļļas, pieber sāli un piparus.
2
Gurķu un siera mērce: 300 g smalkos gabaliņos sagriezta gurķa samaisi ar 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu, 2 sakapātām ķiploka daiviņām un 200 g svaigā siera. Pievieno sāli, maltus piparus un citronu sulu pēc garšas.
3
Garšaugu mērce: 500 g vājpiena biezpiena rūpīgi samaisi ar 4 ēdk. sakapātu garšaugu (pētersīļiem, dillēm, baziliku, maurlociņiem), 3 ēdk. augu eļļas, 1–2 tējk. citronu sulas, sāli, pipariem un šķipsniņu cukura. Iemaisi 1–2 tējk. sausā pannā apgrauzdētu ķimeņu.