Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Top trīs mērcītes grilsezonai

Sastāvdaļas
Īstā mērce uzliek grilējumam punktu uz i. Un nav pat svarīgi, vai Tu grilē gaļu, zivi vai dārzeņus, ar īsto mērcīti var apēst visu!

Pagatavošana

1
Ķiploku mērce: 1 nomizotu vārītu kartupeli sablenderē ar 3 nomizotām un sasmalcinātām ķiploka daiviņām, 2 svaigiem olas dzeltenumiem un 3 ēdk. olīveļļas. Pakāpeniski iekul 200 ml olīveļļas, pieber sāli un piparus.
2
Gurķu un siera mērce: 300 g smalkos gabaliņos sagriezta gurķa samaisi ar 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu, 2 sakapātām ķiploka daiviņām un 200 g svaigā siera. Pievieno sāli, maltus piparus un citronu sulu pēc garšas.
3
Garšaugu mērce: 500 g vājpiena biezpiena rūpīgi samaisi ar 4 ēdk. sakapātu garšaugu (pētersīļiem, dillēm, baziliku, maurlociņiem), 3 ēdk. augu eļļas, 1–2 tējk. citronu sulas, sāli, pipariem un šķipsniņu cukura. Iemaisi 1–2 tējk. sausā pannā apgrauzdētu ķimeņu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni