
Saglabā vasaru burciņā - konservē rabarberus!

Kad dārzā zaļo rabarberi un to skābeni svaigo garšu gribas mutē saglabāt vēl un vēl, ir īstais laiks padomāt par konservēšanu. Tu noteikti zini, cik vērtīgi ir saglabāt sezonālās garšas arī tumšajos ziemas mēnešos. Tu vari rabarberus pārveidot par marmelādi, ievārījumu un biezeni, kas iepriecinās ģimeni un būs arī kā lieliska dāvana.
Marmelāde - garda klasika
Rabarberu marmelāde ir lieliski piemērota gan brokastu maizītēm, gan arī desertu rotāšanai. Lai iegūtu pareizo konsistenci, svarīgi zināt, ka rabarberos ir maz dabīgā pektīna. Tāpēc marmelādes konsistenci palīdzēs veidot papildu pektīns vai augļu pievienošana - tie to satur dabiski. Marmelāde var būt Tava slepenā draudzene svētdienu rītos kopā ar kruasānu un smaržojošas kafijas krūzi.
Ievārījums - sulīgs un vienmēr gatavs lietošanai
Rabarberu ievārījums ir klasisks un vienkāršs veids, kā izmantot šo gardumu. Tā patīkami skābenā garša labi sader gan ar cukuru, gan citām piedevām – piemēram, zemenēm, apelsīniem vai ingveru. Ievārījums ir universāls – to vari izmantot kūkās, pie pankūkām, jogurtā vai vienkārši ar sviestmaizi.
Biezenis - viegli, veselīgi un praktiski
Ja meklē ko vienkāršu un dabisku, rabarberu biezenis būs tieši laikā. Tas ir ideāls mazāk saldai konservēšanai – vari to izmantot kā pamatu desertiem, konditorejas izstrādājumiem vai pat kā piedevu gaļas ēdieniem. Biezenim vari pievienot arī citas ogas, piemēram, ābolus vai avenes, un tas būs īpaši gardi.
Sāc jau šodien!
Lai kādu no šiem variantiem Tu izvēlētos, rabarberu konservēšana ļauj saglabāt to vērtīgās īpašības un unikālo garšu ilgāk. Tas ir arī lielisks veids, kā saglabāt sezonālumu, samazināt pārtikas atkritumus un piešķirt savai virtuvei autentisku pieskārienu. Izmanto šo laiku radoši un sāc veidot savu rabarberu burciņu kolekciju!