Rabarberu ievārījums ar ingveru
Kamēr rabarberu laiks vēl nav beidzies, jāsteidz izmantot sulīgos, veselīgos kātus. Lūk, recepte lieliskam rabarberu ievārījumam ar pikanto ingveru. No norādītā sastāvdaļu daudzuma iznāks 5–6 puslitra burciņas.
Sastāvdaļas
2 kg rabarberu
1,5 kg cukura
115 g iecukurota ingvera
1 citrona sula
5 cm svaigas ingvera saknes, nomizotas
2–3 ēdk. sīki kapātas piparmētras lapas
250 ml ūdens
Gatavošana
1. Rabarberus nomazgā un sagriez nelielos, aptuveni 2,5 cm garos gabaliņos (ja rabarbers ir resns, pārgriez to uz pusēm vai pat četrām daļām). Liec tos katlā, tad uzlej ūdeni un citrona sulu. Pievieno gabalos sagrieztu svaigu ingvera sakni. Maisot karsē, līdz rabarberi kļuvuši mīksti. Izņem ingvera saknes gabalus.
2. Pievieno cukuru un maisi, līdz tas ir izkusis. Tad plīti noregulē uz maksimālo karstumu un vāri 10–15 minūtes. Ar putu karoti noņem putas.
3. Iejauc iecukuroto ingveru (vari sagriezt sīkākos gabalos vai arī izmanto sīrupā konservētus ingvera gabaliņus!) un piparmētru (ideāli, ja tev ir ingvera piparmētra). Lej masu sterilās stikla burciņās, aizvāko un glabā vēsumā.