Garšīgi
2021. gada 28. aprīlī, 20:16
Rabarberu biezenis - der gan ēšanai uzreiz, gan uzglabāšanai
Labi garšo piedevās pie pankūkām, noder kūku un cepumu pildījumiem, saldo ēdienu gatavošanai.
Ja biezeni grib saglabāt ilgākam laikam, pievieno vairāk cukura un uzglabā ledusskapī. Garšu var bagātināt ar vaniļu, kanēli un citām garšvielām.
1 kg rabarberu kātu
1 glāze cukura
2 ēdk. ūdens
1 buntīte citronmelisas
1. Rabarberus nomizo un sagriez gabaliņos. Citronmelisai noplūc lapiņas un sakapā.
2. Rabarberus ber katlā, pieber cukuru, pielej ūdeni un samaisi. Atstāj, lai sulojas. Ik pa laikam apmaisi.
3. Kad izveidojies sīrups, uz lēnas uguns vāri 20–30 minūtes. Rabarberi kļūs mīksti jau ātrāk, taču biezenis būs pārāk šķidrs, tāpēc ieteicams pavārīt vēl kādu brīdi.
4. Noņem no uguns, iemaisi citronmelisu un sablendē.