
Tu to vari - Lieldienu galds kā no kulinārijas žurnāla!

Lieldienas ir laiks, kad daba mostas, saules stari kļūst siltāki, un arī mūsu galds iegūst košas, svētku cienīgas krāsas un garšas. Ja vēlies pārsteigt savējos ar tradicionāliem un gardiem Lieldienu ēdieniem, šie ieteikumi ienesīs siltumu un prieku Tavā mājā.
Pasha – svētku biezpiena deserts
Viens no klasiskākajiem Lieldienu desertiem ir pasha – salds un maigs biezpiena kārums, kas simbolizē augšāmcelšanos un gaismu. Šis krēmīgais deserts lieliski sader ar vaniļu, žāvētiem augļiem un citrusaugļiem. Ja Tu meklē saldumu, kas vienlaikus ir bagātīgs un viegls, pasha būs īstā izvēle.
Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru
Ja Tavs galds Lieldienās ir nepilnīgs bez kārdinošas kūkas, pamēģini riekstu kūku ar citronu glazūru. Šis desertu salikums savieno svaigu citrusaugļu aromātu ar bagātīgu riekstu tekstūru, radot ideālu līdzsvaru starp svaigumu un sātīgumu. Šāda kūka būs gan galda rota, gan garšas kārpiņu baudījums.
Biezpiena mīklas zaķi – rotaļīga svētku uzkoda
Lieldienu galdā noteikti iederas arī kaut kas rotaļīgs un mīlīgs – zaķi no biezpiena mīklas! Tas būs ne vien gards našķis, bet arī lieliska iespēja gatavot kopā ar bērniem vai mazbērniem. Šie mīkstie, aromātiskie zaķēni būs ne tikai gards kārums, bet arī skaista rota svētku galdam.
Citi Lieldienu iedvesmas ēdieni
Neaizmirsti arī pildītas olas un krāsainus dārzeņu salātus, kas papildinās svētku galdu. Lieldienas ir īstais laiks, lai Tu ļautos krāsām, garšām un siltām sajūtām. Izvēlies pavasarīgus, svaigus produktus un ļauj vaļu radošumam virtuvē!
Svini Lieldienas ar sirdi, dvēseli un garšu – jo tieši Tavs galds rada īsto svētku sajūtu!