Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru
Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru
Konditoreja
2025. gada 19. aprīlī, 10:00

Lieldienu riekstu kūka ar citronu glazūru

Receptes pagatavošanai izmantota forma ar diametru 22cm.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Formā ieklāj cepamo papīru.

2

Burkānus notīri un sarīvē uz smalkās dārzeņu rīves. Citrona miziņu sarīvē, no paša citrona izspied sulu. Riekstus sasmalcini ar blendera palīdzību. Sasmalcinātiem riekstiem pievieno burkānus, kokosriekstu skaidiņas, miltus, citrona sulu un miziņu, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisi. Olu baltumus atdali no olu dzeltenumiem. Olu dzeltenumus uzputo ar cukuru un iejauc mīklā. Atsevišķi uzputo baltumus, līdz veidojas stingras putas. Baltumus iecilā mīklā divās trijās daļās.

3

Mīklu pārlej sagatavotā formā un cep cepeškrāsnī apm. 45 min. Gatavību pārbaudi ar koka irbulīti. Gatavo kūku izņem no formas un atdzesē uz restēm.

4

No citrona izspied sulu. Glazūrai pūdercukuru sajauc ar citrona sulu. Pievieno citrona sulu pakāpeniski - pa vienai karotei, kamēr masa būs kā biezs krējums. Gatavo glazūru ar karoti izlīdzini pa kūkas virsmu, atļaujot tai "garšīgi" notecēt pāri kūkas malām.

5

Dekorēt kūku vari ar šokolādes oliņām vai sasmalcinātiem riekstiem un citrona miziņu.