Sātīgi un tradicionāli Ziemassvētku ēdieni. Kā tos pagatavot?
foto: Mi
Ziemassvētku cepetis
Garšīgi

Sātīgi un tradicionāli Ziemassvētku ēdieni. Kā tos pagatavot?

Padomu nodaļa

"100 Labi Padomi"

Ziemassvētki ir laiks, kad ģimene un draugi pulcējas pie bagātīgi klāta galda, lai dalītos priekā un baudītu gardus ēdienus. Tu noteikti vēlies sagatavot neaizmirstamu svētku mielastu, kura centrā būs tradicionālais cepetis un zivs, jo tas piederas pie latvisko garšu buķetes.

Cepeši svētku galdā

Tu vari izvēlēties dažādus cepešus, kas kļūs par svētku galveno ēdienu. Viens no iecienītākajiem variantiem ir cepta pīle ar ābolu pildījumu - tas ir ne tikai tradicionāls, bet arī sātīgs ēdiens. Ja vēlies ko citu, vari cept cūkgaļas cepeti ar kraukšķīgu garoziņu vai liellopa steiku, pievienojot aromātiskas garšvielas.

Lai svētku galds būtu pilnīgāks, Tu vari pasniegt cepešus kopā ar ceptiem kartupeļiem, sautētiem kāpostiem un dzērveņu mērci. Šie ēdieni ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī simbolizēs svētku pārpilnību.

Zivis Ziemassvētku galdā

Zivis bieži vien tiek izvēlētas kā vieglāka alternatīva sātīgajiem cepešiem, bet tās ir tikpat tradicionālas un garšīgas. Tu vari pagatavot ceptu laša fileju ar citronu un dillēm vai marinētas siļķes krējuma mērcē. Kā zināms, zivs zvīņas Ziemassvētkos jāliek naudas makā, tad nākamajā gadā nauda turēsies.

Lai piešķirtu daudzveidību, vari celt galdā arī karsti kūpinātas zivis - tas ienesīs svētku noskaņu un vienkāršu, bet izcilu garšu. Šie ēdieni lieliski papildinās latvisko svētku tradīciju un garšos visiem viesiem.

Tu izveidosi siltu un bagātīgu Ziemassvētku mielastu, kurā tradicionālie cepeši un zivis kļūs par galveno akcentu, radot neaizmirstamu svētku gaisotni. Svētku galds būs pilns ar garšām, kas pauž latvisku sirsnību un Ziemassvētku brīnumu.