Ar āboliem pildīta pīle alus mērcē
foto: Shutterstock
Ar āboliem pildīta pīle alus mērcē
Gaļas ēdieni
2024. gada 8. decembrī, 12:00

Ar āboliem pildīta pīle alus mērcē

Pīles sautēšanai labāk derēs gaišais alus, jo tumšais attiecīgi piešķirs pārāk tumšu krāsu un, iespējams, arī rūgtenāku garšu.

Pagatavošana

120 min
1

Sinepes samaisi ar sāli un pārējām garšvielām. Ar garšvielu maisījumu rūpīgi ierīvē pīli no ārpuses un iekšpuses.

2

Āboliem izgriez serdes un mīkstumu sagriez daiviņās. Ar pusi daiviņu piepildi pīles vēderu un aizšuj ciet.

3

Ādu pie spārniem un kājām iegriez tā, lai spārnu un kāju galus varētu iebāzt iekšā – tad tie neapdegs. Ja neizdodas, galus aptin ar foliju.

4

Cepeštrauka apakšā liec atlikušos ābolus, uzliec virsū pīli un aplej ar alu. Traukam uzliec vāku un ievieto 190 grādus karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 1 stundu.

5

Noņem vāku, pīli apgrozi un aplaisti ar šķidrumu no cepeštrauka. Karstumu krāsnī samazini līdz 175 grādiem un bez vāka turpini cept vēl nepilnu stundu vai stundu.