Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ar āboliem pildīta pīle alus mērcē

Sastāvdaļas
  • 1 pīle (ap 2 kg)
  • 5 skābeni āboli
  • 400 ml alus
  • 2 ēdk. sinepju
  • saberztas koriandra sēklas
  • sakapāts rozmarīns un timiāns
  • sāls, malti melnie pipari
Pīles sautēšanai labāk derēs gaišais alus, jo tumšais attiecīgi piešķirs pārāk tumšu krāsu un, iespējams, arī rūgtenāku garšu.

Pagatavošana

1
Sinepes samaisi ar sāli un pārējām garšvielām. Ar garšvielu maisījumu rūpīgi ierīvē pīli no ārpuses un iekšpuses.
2
Āboliem izgriez serdes un mīkstumu sagriez daiviņās. Ar pusi daiviņu piepildi pīles vēderu un aizšuj ciet.
3
Ādu pie spārniem un kājām iegriez tā, lai spārnu un kāju galus varētu iebāzt iekšā – tad tie neapdegs. Ja neizdodas, galus aptin ar foliju.
4
Cepeštrauka apakšā liec atlikušos ābolus, uzliec virsū pīli un aplej ar alu. Traukam uzliec vāku un ievieto 190 grādus karstā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 1 stundu.
5
Noņem vāku, pīli apgrozi un aplaisti ar šķidrumu no cepeštrauka. Karstumu krāsnī samazini līdz 175 grādiem un bez vāka turpini cept vēl nepilnu stundu vai stundu.

Pievienot komentāru

Gaļas ēdieni