Gardums svētkiem: āboli drumstalās ar saldējumu
foto: Shutterstock
Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.
Garšīgi

Gardums svētkiem: āboli drumstalās ar saldējumu

Mammamuntetiem.lv

Šīs kūkas labākā daļa ir tā, ka visa kūka sastāv no virsiņas - garšīgākās plātsmaizes daļas. Ābolu drumstalmaize ir pagatavojama ļoti ātri, vienkārši. Karsta lieliski papildināma ar saldējumu vai putukrējumu, bet auksta apēdama kā deserts pie kafijas vai tējas.

Nepieciešams

  •     8-10 āboli
  •     1 paciņa jeb 200 g sviesta
  •     1 glāze cukura
  •     milti pēc nepieciešamības

Pagatavošana

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.

Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.

Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu