Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.
Garšīgi
2017. gada 7. decembrī, 11:20
Gardums svētkiem: āboli drumstalās ar saldējumu
Šīs kūkas labākā daļa ir tā, ka visa kūka sastāv no virsiņas - garšīgākās plātsmaizes daļas. Ābolu drumstalmaize ir pagatavojama ļoti ātri, vienkārši. Karsta lieliski papildināma ar saldējumu vai putukrējumu, bet auksta apēdama kā deserts pie kafijas vai tējas.
Nepieciešams
- 8-10 āboli
- 1 paciņa jeb 200 g sviesta
- 1 glāze cukura
- milti pēc nepieciešamības
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Ābolus nomazgā, nomizo, sadala četrās daļās, izņem serdes un sagriež plānās šķēlītēs.
Gatavo drumstalas. Palielā bļodā liek mīkstu sviestu, bet ne kausētu, pieber cukuru un miltus.
Mīklu ātri saberž, lai veidojas irdenas drupačas, bet nevajadzētu
atstāt pārāk lielus mīklas pikučus.
Apaļo 26 cm diametra tortes veidni ietauko ar eļļu un iekaisa nedaudz miltus. Ābolus ieber veidnē tik daudz, lai tā būtu gandrīz pilna. Sagatavotās drumstalas pārber viscaur pāri āboliem un liek cepeškrāsnī cepties 30-40 minūtes. Kūka ir gatava, kad drumstalas zeltaini brūnas un āboli čurkstoši.
Kūku var ēst gan karstu, gan aukstu. Klāt labi garšo vaniļas saldējums vai putukrējums.