Sēņu laika recepte - gailenes saldskābā marinādē
Iemarinē sēnītes - ziemā tās ēdīsi ar gardu muti.
Garšīgi

Sēņu laika recepte - gailenes saldskābā marinādē

Jauns.lv

Šī ir somu recepte, taču marinādes saldenais asumiņš asociējas ar austrumnieciskām notīm. Lieliska uzkoda un piedeva svētku salātiem.

Aptuveni 2 puslitra burciņas

1 stunda pagatavošanai

1 kg iepriekš novārītu sēņu

Marinādei:

1 glāze baltvīna etiķa

1 glāze ūdens

 Gatavošana

1. Sēnes notīri. Ja vien iespējams, neskalo tās un nemērcē. Gailenes vāri lielā daudzumā sālsūdens 10–15 minūtes, tad nokās. Lai gailenes saglabātu krāsu, sālsūdenim pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas.

2. Katlā lej baltvīna etiķi un ūdeni, pievieno visas garšvielas un karsē, līdz marināde uzvārās. Pievieno novārītās gailenes un vāri 15 minūtes. Vārīšanas beigās pagaršo marinādi – ja šķiet, ka trūkst asuma, pievieno vēl etiķi; ja vēlies saldāku, pievieno cukuru. Vēl karstas sēnes ar marinādi pildi sterilās burkās un aizvāko.

Signe Šēnfelde, žurnāls "OK!" / Foto: Shutterstock