Sabiedrībā pazīstamas personas dodas baudīt Latvijas Nacionālā teātra jauniestudējumu "Cilvēki laivās" (foto: Mārtiņš Ziders)

Ar jauniestudējumu "Cilvēki laivās" Latvijas Nacionālajā teātrī atklāj 106. sezonu; 12.09.2024

Izrāde iestudēta Ineses Mičules režijā un tapusi pēc Alberta Bela romāna. Bela romāns "Cilvēki laivās" ir viens no ievērojamākajiem darbiem ...

Slavenības

Režisors Uldis Cipsts pirmo reizi pēc seksskandāla iziet sabiedrībā

Vita Zvaigznīte

Jauns.lv

Kino un seriālu režisors Uldis Cipsts (50), kura karjerai strīpu pērn pārvilka 17 gadu vecas meitenes apsūdzība, pēc gada prombūtnes uz dažām dienām bija ieradies Latvijā, lai kopā ar sievu Diānu šeit baudītu teātra mākslu.

Režisors Uldis Cipsts pirmo reizi pēc seksskandāla...

“Man gribējās satikt draugus un pabūt tajā atmosfērā,” pamanīts Nacionālā teātra iestudējuma "Cilvēki laivās" pirmizrādē, neslēpa Uldis Cipsts – režisors, pret kuru pirms gada apsūdzību cēla nepilngadīga meitene, trešajā dienā pēc kolēģu ballītes režisora mājā paziņojot, ka viņš esot gulošo meiteni iepēris pa dibenu ar roku un tad pirms miega noskūpstījis. Paustais vietējā sabiedrībā raisīja milzu rezonansi, sākās abu pušu pierādījumu vākšana tiesu darbiem, režisoru atstādināja no "Tet TV+" apjomīgā seriāla "No naida līdz mīlestībai" filmēšanas, Cipsts izlika savu Mežaparka māju pārdošanā un kopā ar sievu septiņas dienas mēroja ceļu uz Spāniju, lai turpmāk dzīvotu tur.

foto: Mārtiņš Ziders
Uldis Cipsts ar sievu Diānu steidzas uz Nacionālo teātri, apliecinot, ka arī pēc neglītā skandāla, kurā tika izpostīta režisora karjera, ir kopā.
Uldis Cipsts ar sievu Diānu steidzas uz Nacionālo teātri, apliecinot, ka arī pēc neglītā skandāla, kurā tika izpostīta režisora karjera, ir kopā.

Lai arī preses klātbūtne pirmizrādēs režisoram nav nekāds noslēpums, izskatījās, ka pievērstā uzmanība radīja nelielu apmulsumu – Cipsts, lai arī smaidīja, centās izvairīties no pozēšanas, bet sieva bija vēl atturīgāka. Tomēr pēc izrādes Cipsti, kas savulaik bija bieži viesi dažādos smalko aprindu burziņos, vis nesteidza prom, bet uzkavējās Baltajā zālē, kur pie glāzes vīna uz apsveikuma runām pulcējās teātra vadība, aktieri un īpašie viesi. “Jā, izrāde bija brīnišķīga – Alberts Bels [pēc kura romāna tapis iestudējums] ir tikpat labs, cik Ibsens. Nebiju vēl to lasījis!” sajūsmināts bija Uldis. Kopā ar sievu viņa plānos nākamajā dienā bija baudīt pirmizrādi pie Rēzijas Kalniņas "OratoriO" un tad doties atpakaļ uz Spāniju.

Daudz labprātāk Cipsts vēlējās dalīties savā redzējumā par sen gaidītu izrādi dzimtenē, ne skandalozajiem tiesu darbiem, kas, viņaprāt, “vēl varētu vilkties gadus četrus”, bet no atbildes par tiem neizvairījās. “Tas viss velkas šausmīgi ilgi. Taču man beidzot ir visi materiāli un pašam skaidrs, kas kā ir noticis. Jūtos daudz mierīgāk, jo saprotu, par ko bija runa un kas pretējai pusei bija par motivāciju. Tas bija galvenais – kāpēc? Nu tagad esmu to sapratis,” apsūdzības sakarā izteicās režisors, neslēpjot, ka apzinās, ka atkal viņa vārds var tikt izvazāts skaļos preses virsrakstos, taču vēlējies kaut pāris dienu pabaudīt Latvijas kultūru. “Neesmu saticis nevienu cilvēku, kurš domātu, ka tas ir nopietni,” piebilda režisors, komentējot pret viņu vērstās aizdomas un savu pašsajūtu uz to fona.

Vaicāts, ar ko nodarbojas Spānijā, Cipsts atklāj, ka angļu valodā sarakstījis bērnu grāmatu, kā arī trilleri pieaugušajiem un “filozofiju”. Cipstu ģimene, kas ir vecāki sešiem bērniem, šobrīd Spānijā mitinoties trijatā – ar viņiem kopā ir tikai pastarītis, kam šogad apritēja pieci gadi, bet lielākie bērni pēc kopā pavadītas vasaras devušies studēt.