Režisoram Uldim Cipstam nedienas ar suni - operācija izmaksā gandrīz 700 eiro
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Lai vai kā, Luī ir varen priecīgs par pirmizrādes ballīti, jo savas suņa bučas var dāsni dalīt uz visām pusēm.
Slavenības
2022. gada 24. oktobrī, 06:48

Režisoram Uldim Cipstam nedienas ar suni - operācija izmaksā gandrīz 700 eiro

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Seriālu režisoru Uldi Cipstu uz pirmizrādēm pavada viņa ģimenes pirmais suns. Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", mīluļa pirmais izgājiens sabiedrībā gan izvērtās pārbaudījumu pilns - uz trim kājām.

Režisoram Uldim Cipstam nedienas ar suni - operāci...

Šomēnes mūzikas un mākslas telpā "OratoriO", kurā saimnieko aktrise un režisore Rēzija Kalniņa, notika jaunā "Tet TV+" seriāla "Anna no Zaļkalniem" svinīga pirmās sērijas noskatīšanās.

Jaunā latviešu seriāla "Anna no Zaļkalniem" prezentācija

Latvijā tapis jauns seriāls “Anna no Zaļkalniem”, kas ir balstīts starptautiski plašu popularitāti guvušajā klasiskajā literatūras darbā – kanādiešu rakstnieces ...

Tas, ka pirmizrāde tika svinēta tieši šajā mākslas telpā, nav nejaušība, jo Rēzija seriālā atveido galveno pieaugušā lomu – Annas audžumāti. Iespējams, vietas izvēlē mazsvarīgi nebija arī tas, ka "OratoriO" īpašnieki – Rēzija ar vīru diriģentu Aināru Rubiķi – ir draudzīgi suņukiem, jo pirms pāris nedēļām arī režisora Cipsta ģimene kļuva par “cilvēkos līdzi ņemama” četrkāja Luī saimniekiem.

“Bērni lūdzās jau ļoti sen, beidzot viņu spiedienam pakļāvos,” atklāj Cipsts, kura ģimenē no pazīstamiem audzētājiem ienākusi levrete jeb itāļu greihaunds – vismazākais no kurtiem. Tomēr prieks par jaunpienācēju drīz vien mijies ar pamatīgām bažām un līdzjūtības asarām. Kā gadījies, kā ne, četrus mēnešus vecais suņuks uz virtuves flīzēm paslīdējis un…  satraumējis priekškāju. Nācies braukt uz slimnīcu, kur konstatēts, ka tā vairākās vietās ir lauzta, un tika veikta operāciju. Tā ilgusi divas stundas, kamēr ārsti salikuši vietās mazos kauliņus, un izmaksājusi gandrīz 700 eiro.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Paucināties ar tādu mīļumu grib arī aktrise un "OratoriO" saimniece Rēzija Kalniņa.
Paucināties ar tādu mīļumu grib arī aktrise un "OratoriO" saimniece Rēzija Kalniņa.

“Kamēr veterinārajā klīnikā sēdējām rindā, neizturami bija klausīties, kā puika raud. Tobrīd vēl nezinājām, kas viņam īsti ir, šokējoši, ka var uz līdzenas vietas tā notikt,” ucinot ģimenes jaunpienācēju pa rokām, pirmizrādē atklāja režisora sieva Diāna. Viņa neslēpj, ka iepriekš ļoti bijusi pret dzīvniekiem mājās, pat kaķa nav bijis. Taču Luī uzreiz “iekritis” viņas sirdī, raisot līdz tam nepieredzētas rūpes un sirsnību. “Man šķiet, ka viņš ir kā kaķis,” pasmaida Diāna. Savukārt Uldis smejot dalās ar tipisku ģimenes galvas stāstu: “Es teicu, ka nebūšu tas, kurš ved suni ārā. Tagad eju. Teicu, ka nekādā gadījumā neļaušu sunim gulēt gultā, tagad viņš guļ starp mani un sievu zem segas…”