Slavenības
2024. gada 7. jūnijs, 14:35

“Baltajā namā man draudēja elektrošokeris!” — klausītājus pārsteidz Teilores Sviftas mīļotais, “Superbowl” ieguvējs Treviss Kelsijs

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Amerikāņu futbola kluba “Kansas City Chiefs” superzvaigzne un Ziemeļamerikas prestižākās sporta balvas “Superbowl” ieguvējs Treviss Kelsijs pastāstījis par savas komandas neseno vizīti Baltajā namā un piedzīvoto pārsteigumu — ASV prezidenta Džo Baidena apsardze viņam esot piedraudējusi lietot elektrošokeri, ja viņš izdomās gluži kā pērn patvaļīgi nokļūt pie prezidenta mikrofona.

Teilore Svifta un viņas mīļotais vīrietis Treviss Kelsijs

gallery icon
9

Tiesa, par ASV prezidenta drošību gādājošais Slepenais dienests pasteidzies ieviest skaidrību un paziņojis, ka aģentu runas par Kelsija apstrādi ar elektrošokeri bija tikai draudzīga ķircināšana.

Kā zināms, Ziemeļamerikas iecienītāko sporta veidu čempioni tradicionāli dodas uz Balto namu saņemt apsveikumu no ASV prezidenta (šī tradīcija pastāv jau kopš 1865. gada, kad Endrū Džonsons uzņēma beisbola čempionus!), un Nacionālās Futbola līgas (NFL) vērtīgākās trofejas “Superbowl” īpašnieki nebija izņēmums, 31. maijā viesojoties Vašingtonā pie Baidena — jau otro gadu pēc kārtas. 

Baidena viesu skaitā bija arī “Chiefs” līderis Kelsijs, kuram jau pērn gadījās vairākas ķibeles un šogad viņu sagaidījuši skarba paskata apsardzes darbinieki. Slepenais dienests “nebija pārāk priecīgs” par mani, jaunākajā podkāsta “New Heights ar Jason un Travis Kelce” epizodē stāstīja Treviss Kelsijs. Izrādās, toreiz viņam bija beidzies ID derīguma termiņš. “Par to es dabūju pa mici,” viņš stāstīja, “Ņemot vērā manu piedzīvoto apkaunojumu, ierodoties Baltajā namā ar nederīgu ID, es gādāju, ka šoreiz paņēmu līdz pasi, lai parādītu, ka esmu Misūri štata pilsonis.” “Tagad es biju oficiāla persona, ar dokumentiem viss kārtībā, un es rīkojos atbilstoši, jo ikvienam tas jādara Baltajā namā.”

Kaut gan šoreiz Kelsija dokumenti bija kārtībā, Slepenais dienests viņu pabiedēja. “Kad es ienācu, apmēram četri vai pieci Slepenā dienesta darbinieki pienāca pie manis un teica: “Ja tu dosies pie mikrofona, mums ir atļauts pret tevi pielietot elektrošokeri ... Patiesībā mums ir pavēle pret tevi izmantot elektrošokeri”,” viņu teikto atstāstīja Kelsijs.

Pērn Kelsijs jau sagādāja neveiklu brīdi, mēģinot teikt uzrunu, pirms viņa komandas biedrs Patriks Mahoumss viņu apturēja, vēsta “People”. “Es vienmēr esmu apbrīnojis prezidentu pie mikrofona, tas taču ir tik ikonisks brīdis, vai ne?" viņš stāstīja 2023. gada jūnija podkāsta epizodē. “Man nevajadzēja sākt ar “Es vienmēr esmu gribējis to izdarīt.” Pats uzreiz saprata, ka esmu pāršāvis pār strīpu... Paldies, Pat, ka mani paglābi no apkaunošanās pie [prezidenta] mikrofona visas pasaules priekšā.”

Šogad Baidens pats piedāvājis Kelsijam teikt uzrunu, bet viņš pieklājīgi atteicis — acīmredzot, nobijies no Slepenā dienesta aģentu brīdinājuma. “Man nebija ne jausmas, ka prezidents Baidens mani aicinās [teikt uzrunu] un izbaudīt savu momentu... Es visu laiku jutu uz sevi tēmētu elektrošokeri. Tāpēc es visu laiku domāju: “Nekādu strauju kustību! Saglabā mieru!”"

Tādēļ brīdī, kad Baidens deva viņam iespēju uzrunāt klātesošos un miljoniem skatītāju, Kelsī bija lakonisks. “Mīļie amerikāņi, jauki jūs atkal te redzēt,” teica Kelsijs un piebilda. “Prezident Baiden, nemelošu, viņi man teica, ka dabūšu ar elektrošokeri, ja te uznākšu, es nu došos atpakaļ uz savu vietu, labi?” 

Uz Kelsija teikto ar humoru atsaucās ASV Slepenais dienests. “Mūsu aģenti un darbinieki bija priecīgi nodrošināt atbalstu Trevisa un “Chiefs” vizītei Baltajā namā, viņam pat uzdāvinot Slepenā dienesta nozīmīti,” paziņoja Slepenā dienesta pārstāvis Neitens Herings. “Kas attiecas uz repliku par elektrošokeri, Trevisam un mūsu personālam bija draudzīga papļāpāšana, jo mūsu organizācijā ir kaislīgi [amerikāņu – red.] futbola fani.”

Jāpiebilst, ka amerikāņu futbola zvaigzni Trevisu Kelsiju par globālu superzvaigzni padarījis viņa romāns ar dziedātāju Teilori Sviftu, kura nesen kļuva par rekordisti saņemto "Grammy" balvu ziņā par gada labāko albumu. Lielā mērā pateicoties tieši Kelsija un Sviftas romānam, šī gada "Superbowl" spēle kļuvusi par skatītāko televīzijas pārraidi ASV vēsturē, vētraini līdzi jūtošajai Sviftai bieži nokļūstot operatoru uzmanības centrā.

Teilore Svifta jūt līdzi spēlei, kur piedalās Treviss Kelsijs. 2023. gada 24. septembris

gallery icon
18