foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Teilores Sviftas efekts! "Super Bowl" spēle bija skatītākā pārraide ASV televīzijas vēsturē
Teilore Svifta apsveic savu mīļoto pēc uzvaras "Super Bowl"
Citi sporta veidi
2024. gada 13. februāris, 17:56

Teilores Sviftas efekts! "Super Bowl" spēle bija skatītākā pārraide ASV televīzijas vēsturē

Jauns.lv/LETA

Lielā mērā pateicoties popmūzikas superzvaigznes Teilores Sviftas romānam ar Kanzassitijas "Chiefs" līderi Trevisu Kelsī, Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) finālspēle jeb "Super Bowl", kurā svētdien "Chiefs" triumfēja otro gadu pēc kārtas, kļuvusi par skatītāko pārraidi ASV televīzijas vēsturē, ziņo "Nielsen and Adobe Analytics".

Teilore Svifta un viņas mīļotais vīrietis Treviss Kelsī

gallery icon

Tiek vēstīts, ka maču vēroja 123,4 miljoni skatītāju, pārspējot pagājušā gada finālspēli, kuru vēroja 115,1 miljons līdzjutēju. Pieaugums bijis 7%.

Spēli varēja vērot CBS, "Nickelodeon" un "Univision" televīzijās, kā arī "Paramount+" un NFL straumēšanas platformās.

Tiek ziņots, ka vismaz nelielu daļu no spēles vēroja 202,4 miljoni līdzjutēju, kas ir pieaugums par 10%. Nav brīnums, jo kameras bieži rādīja Sviftas emocijas tribīnēs, pārdzīvojot "Chiefs" gaitām.

foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
Teilore Svifta tribīnēs nervozē
foto: AP/Scanpix
Teilore Svifta līksmo pēc savējo uzvaras

Savukārt CBS ziņo, ka pārraidi viņu televīzijā noskatījās 120 miljoni līdzjutēju, kas ir jauns rekords. Iepriekšējais rekords bija 112,34 miljoni skatītāju 2016.gada "Super Bowl". Arī spāniski raidošā "Univision" sasniegusi jaunu rekordu - 2,2 miljonus skatītāju.

Vidēji NFL čempionāta izslēgšanas spēles piesaistīja 38,5 miljonus skatītāju, kas ir 9% pieaugums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Regulārā čempionāta mačus televīzijā vidēji vēroja 17,9 miljoni līdzjutēju, kas ir otrs lielākais skaits kopš 1995.gada, kad šādi aprēķini veikti pirmo reizi.

Jau vēstīts, ka 58."Super Bowl" mačā "Chiefs" ar 25:22 (0:0, 3:10, 10:0, 6:9, 6:3) pagarinājumā pārspēja Sanfrancisko "49ers", izcīnot ceturto titulu komandas vēsturē un trešo pēdējo piecu gadu laikā.

Jāpiebilst, ka Teilore Svifta šomēnes par savu albumu "Midnights" saņēma "Grammy" balvu labākā albuma kategorijā, un kļuva par pirmo mūziķi vēsturē, kura saņēmusi jau četrus "Grammy" par labāko albumu. Viņas vēl notiekošā "The Eras Tour" koncerttūre, kas pēc 151 koncerta noslēgsies tikai decembrī, kļuvusi par pirmo vēsturē, kas jau guvusi vairāk nekā miljardu dolāru ienākumu, un papildu slavu gan viņai pašai, gan pastiprinātu interesi par NFL izraisīja pērnajā rudenī Sviftas sāktais romāns ar Kelsī.

Par Sviftas maģisko spēku liecina arī tas, ka viņu savā ierasti savdabīgajā stilā mēģināja "lenkt" ASV eksprezidents Donalds Tramps, kurš viņu aicināja atbalstīt viņu, nevis pašreizējo prezidentu Džo Baidenu, ar neslēptu lielummāniju mudinot mūziķi atcerēties, kuram viņai ir jāpateicas par savu milzu naudu un slavu.

“Es parakstīju un biju atbildīgs par Mūzikas modernizācijas likumu, kas paredzēts Teilorei Sviftai un visiem citiem mūzikas māksliniekiem. Džo Baidens Teilores labā neizdarīja neko un nekad neizdarīs. Nekādā ziņā viņa nedrīkst atbalstīt krāpnieku Džo Baidenu, vissliktāko un viskorumpētāko prezidentu mūsu valsts vēsturē, un būt nelojāla vīrietim, kurš viņai nopelnīja tik daudz naudas. Turklāt man patīk viņas čalis Treviss, pat ja viņš varētu būt liberālis un laikam mani nevar ciest!” Tramps ierakstīja savā “Truth Social” kontā.

Trampam jau bija saķeršanās ar Sviftu 2020. gada prezidenta vēlēšanās, kurās viņa atbalstīja Džo Baidenu, turklāt paudusi nožēlu, ka neiesaistījās 2016. gada vēlēšanu kampaņā, tādējādi ļaujot Trampam uzvarēt. Savā 2020. gada dokumentālajā filmā "Miss Americana" viņa kritizēja Tenesī štata republikāņu senatori Māršu Blekbērnu, viņu nosaucot par "Trampu ar parūku". Uz to Tramps noreaģēja, ka tagad viņam Sviftas mūzika patīk "par apmēram 25 procentiem mazāk".

Teilore Svifta koncertturnejā “The Eras Tour”

gallery icon

Teilores Sviftas 34. dzimšanas dienas ballīte Ņujorkā

gallery icon