foto: Saeimas kanceleja
Artusam Kaimiņam atkal nepatikšanas - gaida tiesa par ugunsgrēkā radītiem zaudējumiem
Artuss Kaimiņš.
Slavenības
2023. gada 17. janvāris, 06:29

Artusam Kaimiņam atkal nepatikšanas - gaida tiesa par ugunsgrēkā radītiem zaudējumiem

Žurnāls "Kas Jauns"

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", šonedēļ bijušajam Saeimas deputātam Artusam Kaimiņam jāstājas tiesas priekšā, jo no viņa zaudējumus grib piedzīt apdrošināšanas akciju sabiedrība "Balta".

Portāls "Puaro" vēsta, ka tiesvedība būs par 2019. gada 1. decembrī notikušo ugunsgrēku Artusa Kaimiņa īrētajā dzīvoklī Antonijas ielas namā.

Toreiz cieta ne tikai Artuss pats un viņa viešņa, bet arī pamatīgi izdega dzīvoklis, radot tā īpašniekam lielus materiālos zaudējumus. Tagad Kaimiņam, kas ar vienu vienīgu lomu Jaunajā Rīgas teātrī atgriezies savā agrākajā – aktiera – profesijā, draudot maksātnespēja.

Svece, lampiņa vai tomēr smēķēšana reibumā?

Tas notika pirmās Adventes vakarā, kad pulksten 20.47 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu, ka daudzdzīvokļu ēkā Rīgā, Antonijas ielā, izcēlies ugunsgrēks. Glābēji no sadūmotās mājas evakuēja septiņus cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti mediķiem.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Artusa dzīvoklis dega ar atklātu liesmu. Tā sekas var redzēt arī mājas fasādē. 

Viens no cietušajiem bija Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, kas guva plašus roku apdegumus. Īsi pirms pusnakts ugunsgrēks tika likvidēts, kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetru. Sākotnējā informācija izskanēja, ka dzīvoklis, iespējams, aizdedzies no sveces, kas atstāta bez uzraudzības, tikmēr sociālajos tīklos zinātāji apgalvoja, ka Kaimiņš tovakar bijis pamatīgi piedzēries un, smēķējot gultā, aizmidzis. Par tādu iespējamo versiju lika aizdomāties arī foto no ugunsgrēka vietas, kur dzīvoklī labi varēja redzēt dzērienu pudeles.

Artuss Kaimiņš gan noliedza, ka tovakar būtu piedzēries smēķējis gultā vai arī bez uzmanības atstājis aizdegtu Adventes vainaga sveci. Viņš ar paziņu ieradies mājās, lai noskatītos kādu filmu. “Ap pulksten astoņiem vakarā iegāju guļamistabā, no veļas žāvētāja noņēmu savus baltos kreklus, ieliku tos skapī – sagatavoju drēbes jaunajai darba nedēļai. Uzklāju gultu, bet gultas malās man bija Ikea lampiņas – kā jau visiem allaž guļamistabās pie gultas ir lampas. Tā nu es visu sakārtoju un aizgāju uz dzīvojamo istabu skatīties filmu,” žurnālam "Kas Jauns" toreiz stāstīja Artuss.

Viņš ar paziņu sēdējis dīvānā, pie kājām bija Artusa suns Borhess, līdz pēc kādām minūtēm divdesmit pēkšņi visā dzīvoklī pazuda elektrība. “Izsita korķus. Pa tumsu gāju uz koridoru pie elektrības sadales skapja skatīties, kas noticis, un tad pamanīju, ka no guļamistabas nāk dīvaina gaisma. Iegāju iekšā, bet tur liesmās deg matracis. Kā ugunskurs! Visapkārt šausmīgākie dūmi, tumsa. Mēģināju no virtuves atnest ūdeni, taču tumsā un dūmos neko neredzēju. Ieslēdzās tāda kā panika, kā rezultātā ienāca prātā matraci dabūt ārā no mājas. Izdomāju to izmest pa logu. Man gan nekādi tas neizdevās, jo logs bija šaurs, bet matracis liels... Tas bija "Dormeo" putu matracis, kas, kā izrādās, deg labāk nekā benzīns – tās putas kusa un kā ugunīga lava tecēja man uz rokām. Es gan tobrīd sāpes nejutu,” atcerējās Artuss.

foto: no privātā arhīva
Pēc ugunsgrēka Artuss Kaimiņš nedēļu ārstējās slimnīcā. Kaimiņš guva roku apdegumus. “Bet ir paveicies, jo ādas pārstādīšana nebūs nepieciešama,” toreiz bilda Artuss.

Dzīvoklis krāsmatās

Aculiecinieki, kas pēc ugunsgrēka pabija Artusa Kaimiņa dzīvoklī, teica, ka tas teju viss izdedzis: salīdzinoši neskarta bijusi tikai dzīvojamā istaba, bet pārējais – guļamistaba, virtuve – viss bijis krāsmatās.

Pēc ugunsgrēka Kaimiņš vairākas dienas ārstējās Valsts apdegumu centrā, jo vienai rokai viņam bija 2A pakāpes, bet otrai 2B pakāpes apdegumi. Savukārt policija krimināllietu neierosināja, jo ugunsnelaimē netika konstatētas ļaunprātīgas dedzināšanas pazīmes. Taču tagad, trīs gadus pēc notikušā, eksdeputātam jāstājas tiesas priekšā, jo ēkas īpašnieks, no kā Kaimiņš īrēja dzīvokli, bija apdrošinājis īpašumu, tāpēc apdrošinātājs vēloties piedzīt no Artusa Kaimiņa radušos zaudējumus. Turklāt, kā vēsta "Puaro", šī, visticamāk, nebūs vienīgā tiesvedība, jo pilnīgi iespējams, ka Kaimiņam nāksies arī atmaksāt citos ugunsgrēkā cietušajos dzīvokļos (dzēšot ugunsgrēku, tos taču sabojāja ūdens) radītos materiālos zaudējumus, un summa kopā varot pārsniegt pat 100 000 eiro.

35 mirkļi aktiera un Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa dzīvē

gallery icon
35

Un vēl kāds pikants fakts! Kā aizvadītajā vasarā Dž. Dž. Džilindžera raidījumā atklāja nu jau bijusī Kaimiņa dzīvesbiedre aktrise Dārta Daneviča, laikā, kad izcēlās ugunsgrēks, viņi bija viens otrā ieskatījušies... Dārta stāstīja, ka tovakar viņiem bijis sarunāts randiņš, taču Artuss nav ieradies, un, kad nākamajā rītā uzzinājusi par ugunsgrēku, viņa zvanījusi Artusam, bet tālruni pacēlusi Kaimiņa bijusī draudzene... Kas tad, visticamāk, arī bija tās nakts Artusa viešņa un ugunsgrēkā cietusī.

Jaunais deputāts, aktieris Artuss Kaimiņš savā pirmajā Saeimas sēdē

2014. gada 4. novembrī uz pirmo sēdi sapulcējās 12. Saeimas jaunievēlētie deputāti, tostarp aktieris Artuss Kaimiņš.

gallery icon
27

Artusa Kaimiņa skandāli

Artusam Kaimiņam ir apbrīnojami liela māka iekulties visdažādākās nepatikšanās un pašam sarūpēt kliedzošus skandālus. Atgādināsim spilgtākos no tiem!

Brīnumaini izdzīvo autoavārijā

Artuss Kaimiņš sabiedrībai plašāk zināms kļuva pirms 20 gadiem, kad viņš, topošais aktieris būdams, TV3 raidījumā "Smejies vesels" stāstīja nesmieklīgas anekdotes.

Liktenīgs pavērsiens viņa dzīvē notika 2003. gada 23. aprīlī, kad Kaimiņš kopā ar vēl trim jaunajiem Valmieras Drāmas teātra aktieriem un fotogrāfu avarēja ceļā no Valmieras. Autoavārijā bojā gāja divi Artusa kolēģi, bet Artuss, aktrise Līva Krūmiņa un fotogrāfs Laimonis Stīpnieks guva smagas mugurkaula traumas.

foto: LETA
Artuss Kaimiņš vienā no savām pēdējām Saeimas sēdēm. Starp citu, rētas uz pieres viņam saglabājušās no savulaik piedzīvotās traģiskās autoavārijas, kurā viņš smagi traumēja kakla skriemeļus.

Piekauj pie bāra

2011. gada decembrī Kaimiņš uz filmas "Kolka Cool" pirmizrādi ieradās ar pamatīgi uzdauzītu seju. Toreiz tika stāstīts, ka Artuss uz ielas esot varonīgi aizstāvējis kādu dāmu, taču pats pamatīgi atrāvies. Vēlāk gan izrādījies, ka nekāds dižais bruņinieks Artuss nav bijis un meiteni nav aizstāvējis. Vienkārši aktieris "Teātra bārā" esot visai lecīgi uzvedies un pat aizskāris kādu sievieti, par ko ticis piekauts.

Filmas „Kolka Cool” pirmizrāde un ballīte klubā „Dirty Deal” 2011. gadā

gallery icon
35

Pāris mēnešu vēlāk Artuss Kaimiņš tajā pašā bārā atkal pamanījās iekulties skandālā. Viņš tur ieradās ar savu suni Borhesu un kolēģiem, lai naktī bārā nosvinētu suņa jubileju, taču esot no atpūtas vietas izsviests. Par to viņš vēstīja sociālajos tīklos, visai rupjā stilā aprakstot, kā ticis pazemots. Savukārt "Teātra bāra" īpašnieks Dāvis Auškāps toreiz žurnālam "Kas Jauns" uzsvēra, ka Kaimiņa apgalvojumi ir meli, turklāt Artuss ne reizi vien sarīkojis bārā skandālus, un šī reize nav bijusi izņēmums.

Apvaino gados vecāku kolēģi

Pirms savas politiķa karjeras Artuss Kaimiņš vadīja raidījumu "Suņu būda" Kaspara Upaciera "Boom FM" un vienā no klātienes sarunām pamatīgi pazemoja aktrisi Regīnu Devīti. Viņš toreiz pasmējās par aktrises neveiksmīgajām attiecībām, kā arī atgādināja par viņas kādreizējām problēmām ar alkoholu, piedāvājot iedzert un uzpīpēt. Vēlāk Regīna Devīte žurnālam "Kas Jauns" atzinās, ka pēc šā raidījuma esot kārtīgi izraudājusies.

Artusa Kaimiņa pārkāpumi un visatļautība

gallery icon
8

Gacho izaicina uz dueli

Artuss pamanījās nokaitināt arī reperi Gacho, kas izsauca Artusu uz dueli boksa ringā, aicinot aktierim būt īstam vecim, pierādot, ka spēj ko vairāk nekā tikai ņirgāties par gados vecākām aktrisēm un citām sievietēm. Lieki teikt, ka duelis tā arī nenotika, jo Kaimiņš no cīņas atteicās, pieprasot par to milzu honorāru, par ko no repera izpelnījās ļoti lakonisku un tiešu komentāru: “Mīzela!”.

“Vai tu zini, kas esmu?!”

Pāris mēnešu pēc ievēlēšanas 12. Saeimā Artusu Kaimiņu, saslēgtu rokudzelžos, no "Latvijas 1. rokkafejnīcas" Reiterna namā savāca Rīgas pašvaldības policija.

Artuss gan nākamajā dienā apgalvoja, ka bijis skaidrs kā stikliņš, kad viņam, protestējot pret deputāta politisko darbību (Kaimiņš Saeimas sēdē bija iebildis pret "Saskaņas" ierosinājumu pareizticīgo Ziemassvētkus noteikt par brīvdienu), uzbrucis Rokkafejnīcas apsargs un pārsitis degunu. Tikmēr aculiecinieku uzņemtie video liecināja pavisam ko citu – jaunizceptais politiķis sabiedriskajā vietā atradās deputātam necienīgā stāvoklī, traucēja citus apmeklētājus, kā rezultātā apsardzei nācās tautas kalpu savaldīt un pat izsaukt pašvaldības policiju. Turklāt Kaimiņa savaldīšana bija tika savdabīga, ka par to smēja vēl ilgi, proti, jautrību izraisīja uzņemtajās videoliecībās dzirdamie Kaimiņa saucieni apsardzes darbiniekiem: “Zini, kas esmu? Es pačukstēšu!”

Ētikas komisijas “klients”

Jau savas priekšvēlēšanu kampaņas laikā TV diskusijās Artuss Kaimiņš izcēlās ar agresīvu un pret citiem sarunu biedriem necienīgu uzvedību un, arī būdams Saeimas deputāts, par savu uzvedību bieži vien tika izsaukts uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisiju.

Deputāts Artuss Kaimiņš Latvijas Nacionālā teātra pirmizrādē

Kādreizējais aktieris, tagad deputāts Artuss Kaimiņš 2016. gada 4. februāŗi apmeklē Latvijas Nacionālā teātri tā pirmizrādē “Svina garša”.

gallery icon
5

Pirmās trīs sūdzības par viņa uzvedību tika iesniegtas jau 2014. gada nogalē, kad Kaimiņš 12. Saeimā tik tikko bija kļuvis par tautas kalpu. Ar saviem tiešiem un pat aizskarošiem izteicieniem no Saeimas tribīnes viņš bieži vien nokaitināja citus Saeimas deputātus, tāpēc pret viņu ar sūdzībām vērsās gan Inguna Sudraba, gan Valdis Kalnozols, gan citi, un Kaimiņš saņēma rakstveida brīdinājumus.

Tiesa par grāmatvedības dokumentu viltošanu

2021. gadā pret toreizējo Saeimas deputātu Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā tika uzsākta tiesvedība par krimināllietu, kurā Artuss Kaimiņš apsūdzēts par grāmatvedības dokumentu viltošanu – viņš esot viltojis savam uzņēmumam SIA Suņu būda izsniegtos rēķinus, nemaksājis darbiniecei algu un valstij nodokļus.

Artuss Kaimiņš dodas tiesas zālē

Šodien pulksten 10.00 Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa turpināja skatīt krimināllietu, kurā par grāmatvedības dokumentu viltošanu apsūdzēts Saeimas deputāts Artuss ...

gallery icon
11

Savukārt 2018. gada jūnijā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja Kaimiņu saistībā ar kriminālprocesu par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā, kā arī par iespējamu nelikumīgu partijas KPV LV finansēšanu (atklātībā nonāca informācija, ka Kaimiņš saņēmis naudu no skandalozā Šveices advokāta Rudolfa Meroni, kam ģenerālprokuratūra uzticēja pārvaldīt Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei piederošos īpašumus). Tomēr vēlāk KNAB pret Kaimiņu šo kriminālprocesu izbeidza.

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš tiek atbrīvots no īslaicīgās aizturēšanas izolatora

Kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu aizdomās turētajam parlamentārietim Artusam Kaimiņam kā drošības līdzeklis noteikta uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā, ...

gallery icon
17

Sodīts par narkotiku lietošanu

Vēl pirms kļūšanas par Saeimas deputātu Artuss Kaimiņš nonāca policijas uzmanības lokā, kad 2012. gadā tika pieķerts smēķējam marihuānu un pie aktiera tika atrasti 4,9 grami narkotisko vielu. Toreiz prokuratūra pieņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, nosacīti atbrīvojot Kaimiņu no kriminālatbildības un nosakot pusgadu ilgu pārbaudes laiku.

Būdams Saeimas deputāts, Kaimiņš bija vienīgais no tautas kalpiem, kurš 2015. gadā nebalsoja pret manabalss.lv iesniegto iniciatīvu par marihuānas lietošanas un glabāšanas personiskām vajadzībām dekriminalizāciju no 18 gada vecuma. Kaimiņš šajā balsojumā atturējās (pārējie visi deputāti balsoja par šīs iniciatīvas noraidīšanu) un savu rīcību komentēja ar to, ka atbalsta marihuānas lietošanas dekriminalizāciju no 21 gada vecuma.

Melojis, kā saslimis ar Covid-19

2020. gada pavasarī Artuss Kaimiņš kļuva par pirmo Saeimas deputātu, kurš inficējās ar koronavīrusu. Viņš publiski paziņoja, ka ir atbildīgs sabiedrības loceklis un pašizolējies, skaidroja, ka viņam nav informācijas par saslimšanas avotu, uzsverot, ka pēdējā laikā nav bijis ārpus Latvijas, kā arī neesot saticis kādu, kas pēdējā laikā ir atbraucis no ārzemēm. Taču jau tās pašas dienas pēcpusdienā Slimību profilakses un kontroles centra pārstāvis Jurijs Perevoščikovs žurnālistus informēja, ka deputāts marta sākumā ārzemēs tomēr ir bijis, bet zinātāji klāstīja, ka Kaimiņš Alpos atpūties kopā ar Šveices advokāta Rūdolfa Meroni ļaudīm un pēc tam nav devies likumā paredzētajā pašizolācijā, bet gan apmeklējis Saeimas un komisijas sēdes. Kad šis fakts nāca gaisā, visiem, kas tajās dienās bija kontaktējušies ar Kaimiņu, tostarp Saeimas deputātiem un darbiniekiem, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un lielai daļai ministru, tika veiktas Covid-19 analīzes, un viņiem bija jādodas karantīnā. Savukārt pats inficētais Artuss karantīnu neesot ievērojis, jo redzēts veikalā, pērkot alu!

Filmē sevi un draudzeni kailus

Uzsākot deputāta gaitas, Kaimiņš nešķīrās no videokameras, filmējot visu Saeimā notiekošo. Viņa apsēstība ar dzīves iemūžināšanu video bija tik liela, ka pat filmēja arī savas dzīves pikantās ainiņas. Reiz atklātībā nonāca video, kurā bija redzams, kā Artuss uzņēmis savu guļošo draudzeni, viņas dusmas par to un kā viņa kaila aizskrien uz tualeti. Savukārt citā Kaimiņa videoierakstā bija redzams, kā viņš, visticamāk, būdams pamatīgā reibumā, izteica nepatiku par kādu Šlāgeraptaujā dzirdētu dziesmu, kuras autoru vajadzētu no kuģa iemest jūrā.

Attiecības izjūk ar policijas iesaistīšanos

Pirms trim gadiem Artuss Kaimiņš uzsāka attiecības ar aktrisi Dārtu Daneviču, un pēc kāda laika abi kļuva par vecākiem dēlam Kaupo. Taču šīs attiecības izjuka aizvadītā gada sākumā, turklāt ar pamatīgu skandālu. Par to sabiedrība uzzināja pēc tam, kad Dārta tviterī publicēja “palīgā saucienu”, vēstot, ka Artuss paņēmis abu kopīgo dēlu un neziņo par savu atrašanās vietu, bet vēlāk atklāja, ka pēc policijas izsaukšanas dēls tomēr atdots mātei. Vēl Dārta apvainoja Artusu vardarbībā, bet Artuss publiski atzinās, ka ar Dārtu noslēdzis vienošanos, kurās dienās tad viņš var būt kopā ar savu dēlu.

Artuss Kaimiņš ar dēlu pastaigā

Politiķis Artuss Kaimiņš godam pilda savus tēva pienākumus un pastaigās ar jaundzimušo dēlu Kaupo dodas, iziešanu no mājas apvienojot ar ...

gallery icon
7

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!