Okupanti turpina demonstrēt sadismu un nežēlību, demonstratīvi nogalinot ukraiņu karagūstekni
foto: EPA/Scanpix
Ukraiņu karavīrs.
Pasaulē
2024. gada 6. septembrī, 13:47

Okupanti turpina demonstrēt sadismu un nežēlību, demonstratīvi nogalinot ukraiņu karagūstekni

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Krievijas militārpersonas pastrādājušas kārtējo kara noziegumu. Viņi nogalināja ukraiņu karagūstekni un publiskoja nāvessoda izpildes video, vēsta Ukrainas projekts "Gribu dzīvot!".

Okupanti turpina demonstrēt sadismu un nežēlību, d...

Brutālo slepkavību iebrucēji iemūžināja video, ko pēc tam publicēja soctīklos. Šāda publiska vardarbības demonstrēšana kārtējo reizi pierāda krievu karavīru sadismu un nežēlību.

Projektā tika norādīts, ka jaunāka Ukrainas karagūstekņa slepkavība ir atgādinājums, ka dalība karā Krievijas pusē nozīmē līdzdalību asinsizliešanā un noziegumos, par kuriem būs jāatbild visiem iebrucējiem.

Ukrainas specdienesti zina gandrīz par visiem šādiem okupantu noziegumiem. Publicētais video, kurā redzams kārtējais Krievijas karavīru izpildītais nāvessods Ukrainas karagūsteknim, vienkāršo kara noziedznieku identificēšanas procesu.

Projekts atgādināja, ka kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci nav noilguma, un vainīgie nepaliks nesodīti.

Ukraiņu karagūstekņu nogalināšana

Zināms, ka Ukrainas tiesībsargājošās iestādes izmeklē 61 gadījumu, kad Krievijas karavīri izpildījuši nāvessodus Ukrainas karagūstekņiem. Zīmīgi, ka līdz šā gada aprīļa sākumam bija zināmi aptuveni 50 šādi noziegumi. Tomēr okupanti turpina nogalināt sagūstītos Ukrainas karavīrus, neskatoties uz starptautisko humanitāro tiesību prasībām un kara paražām.

Viens no slavenākajiem gadījumiem, kad Krievija izpildīja nāvessodu karagūsteknim, bija Ukrainas karavīra nošaušana pēc tam, kad viņš teica: "Slava Ukrainai". Tas notika pagājušajā gadā. ANO ir apstiprinājusi nāvessoda video autentiskumu, ko Krievijas okupanti publicēja soctīklos. Nogalinātais ukraiņu karavīrs izrādījās Timofejs Šadura.

Šovasar krievu iebrucēji veica nāvessodu Ukrainas karagūstekņiem Robotinē. Ukrainas likumsargi konstatēja, ka krievi savu noziegumu pastrādāja 2024. gada jūnijā.