Pasaulē
2023. gada 28. decembrī, 14:11

Ukraiņu karagūstekņu nošaušana pie Robotines. Nosaukti iespējamie aizdomās turamie

Jauns.lv

Nesen soctīklus un Ukrainu šokēja drona uzņemts video, kur redzams kārtējais krievu okupantu pastrādātais kara noziegums. Ukrainas prokuratūru par notikušo uzsākusi izmeklēšanu un noskaidrojusi iespējamos aizdomās turamos.

Ukraiņu karagūstekņu nošaušana pie Robotines. Nosa...

Ukrainas karagūstekņu nošaušanā Zaporižjas apgabalā var būt iesaistīti okupanti no Krievijas Federācijas 76. gvardes desanta divīzijas. To sauc arī par "Pleskavas gaisa desanta divīziju", "Radio Svoboda" paziņojis Ģenerālprokuratūras bruņotā konflikta noziegumu apkarošanas nodaļas vadītājs Jurijs Belousovs.

Pēc viņa teiktā, mirušo ukraiņu karavīru vārdi ir identificēti un pārbaudīti. Tie tiks publiskoti vēlāk. Ģenerālprokuratūra pagaidām nekomentē, kur tagad atrodas bojāgājušo aizstāvju līķi.

foto: Ekrānuzņēmums
Krievu okupanti pēc pastrādātā kara nozieguma.
Krievu okupanti pēc pastrādātā kara nozieguma.

Prokuratūra arī identificēja iespējamās aizdomās turamās personas, kas iesaistītas sagūstīto ukraiņu nāvessoda izpildē.

"Mēs pieņemam, ka šī nozieguma izdarīšanā ir iesaistīta Krievijas Federācijas 76. Gaisa desanta divīzija. Šobrīd mēs pārbaudām šos datus. Šī divīzija jau ir pazīstama ar kara noziegumiem, kas pastrādāti Ukrainā, jo īpaši Kijivas reģionā," teica Belousovs.

Viņš norādīja, ka video, kurā redzams kaujinieku nāvessods, Ģenerālprokuratūrā nonāca 16. decembrī, tad arī droši vien tika veikta nošaušana. Tajā pašā dienā likumsargi sāka izmeklēšanu.

Belousovs piebilda, ka šādai Krievijas militārpersonu uzvedībai Zaporižjas reģionā ir sistemātiska tendence. Iepriekš tika fiksēts, ka krievi ukraiņu gūstekņus izmanto kā cilvēku vairogus. Viņš pieļauj, ka Krievijas pavēlniecība varētu instruēt savus padotos, jo skaidri zina viņu rīcību.

Saskaņā ar izmeklēšanas datiem 2023. gada decembrī Krievijas militārpersonas netālu no Zaporižjas apgabala Robotines ciema militārās sadursmes laikā sagūstīja trīs ukraiņu aizstāvjus.