foto: ekrānuzņēmums no video
Krievijā sāk tiesāt Darju Trepovu - viņu apsūdz Kremļa kara blogera Tatarska uzspridzināšanā
Kopā ar Darju Trepovu (bildē) tiesās arī viņas paziņu Dmitriju Kasincevu, pie kura Trepova slēpās pēc sprādziena.
Pasaulē
2023. gada 15. novembris, 16:36

Krievijā sāk tiesāt Darju Trepovu - viņu apsūdz Kremļa kara blogera Tatarska uzspridzināšanā

Jauns.lv

Šodien Sanktpēterburgā 2. Rietumu apgabala kara tiesa sāk izskatīt 26 gadus vecās Darjas Trepovas lietu, vēsta "Mediazona".

Viņa, kā zināms, apsūdzēta par odiozā, skandalozā krievu militārā blogera un kaujinieka Vladlena Tatarska (īstajā vārdā Maksims Fomins) nonāvēšanu. 

Tatarskis gāja bojā šī gada 2. aprīlī notikušajā sprādzienā Sanktpēterburgas kafejnīcā, kura bija piederējusi jau arī mirušajam "Vagner" grupējuma līderim Jevgēņijam Prigožinam.

Propagandists todien rīkoja tikšanos ar faniem un Trepova viņam pasākuma laikā nodeva ar sprāgstvielām pildītu nelielu statuju, kura detonēja.

Pati meitene tolaik pēc aizturēšanas apgalvoja, ka nav zinājusi par spridzekli statujā.

Īsi pēc notikuma, atbildību par propagandista Tatarska uzspridzināšanu uzņēmās "Nacionālā republikāņu armija", vienlaikus aicinot palīdzēt Krievijas nepatiesi apsūdzētajiem, tostarp Trepovai.

Trīs tiesneši no Maskavas šo lietu skatīs izbraukuma sēdēs Pēterburgā. 

Kopā ar Darju tiesās arī viņas paziņu Dmitriju Kasincevu, pie kura Trepova slēpās pēc sprādziena.

Saskaņā ar Krievijas varas iestāžu pausto, sprādzienā ievainojumus guva 52 cilvēki, bet par cietušajiem atzītas 85 personas.

Nogalinātais Tatarskis bija īpaši naidīgs Ukrainas pretinieks, atklāti dižojoties un aģitējot šīs valsts izlaupīšanu un postīšanu.

Jauns.lv iepriekš arī vēstīja, ka "Z patriotu" bāru "Street Food Bar No. 1", kurā uzsprāga Tatarskis, mīlēja apmeklēt arī prokrieviskās aktīvistes no Latvijas.

Starp tām - Valsts drošības dienesta (VDD) aizturētā Tatjana Andrijeca un no Latvijas pirms kāda laika aizbraukusī Viktorija Matule.

Abām ir saikne ar Krievijā izveidoto grupējumu "Baltijas antifašisti".