Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Ogu mērces viegliem vasaras salātiem

Sastāvdaļas
Vasarai piestāv ogas, taču nebāz tās burkās vai saldētavā, ēd, cik vien vari tāpat, svaigā veidā.

Pagatavošana

1
Aveņu mērce Ledusskapī var uzglabāt 3–4 dienas. Labi garšo ar lapu salātiem un pie grilētas gaļas. Dari tā! 125 ml olīveļļas sablendē ar 3 ēdk. aveņu etiķa, 1 ēdk. Dižonas sinepju un 50 ml apelsīnu sulas. Iemaisi 85 g saspaidītu aveņu. Ļauj, lai 3 stundas ievelkas, tad izkās caur smalku sietiņu. Pievieno sāli, maltus piparus un šķipsniņu cukura.
2
Melleņu mērce Ledusskapī var uzglabāt 2–3 dienas. Sader ar lapu, zaļo dārzeņu un ar siera salātiem. Dari tā! 100 g melleņu sablendē ar 1 laima sulu un, ja vēlies, izberz caur smalku sietiņu. Sakul ar 2 ēdk. ābolu etiķa, 1 ēdk. šķidra medus un 4 ēdk. olīveļļas. Pieber sāli un piparus.

Pievienot komentāru

Mērces