Nomizot sīpolus, sagriezt pusripiņās. Ķiplokus nomizot un smalki sakapāt. Lielā pannā apcept bekona šķēlītes, līdz tās kļūst zeltainas. Izlikt apcepto bekonu uz papīra dvieļa, lai notek tauki. Noliet no pannas taukus, atstāt apmēram 1 ēd.k., pievieno sīpolus un sakapātos ķiplokus. Karsē uz pannas ~ 6 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno etiķi, cukuru, kļavu sīrupu un kafiju. Visu uzkarsē līdz varīšanās temperatūrai. Pievieno bekonu un visu kārtīgi samaisa. Uz lēnas uguns vārīt ~ 2 stundas. Līdz ievārījums kļūst sīrupains.
Atdzesēt, pildīt sausās, tīrās burciņās ar hermētiskiem vāciņiem.