Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asā alus mērce

Sastāvdaļas
  • 400g tomātu pasta
  • 350ml alus
  • 5 čili pipari
  • 5 smalki sakapātas kiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. olīveļļa
  • 1 ēd.k. rīsu etiķis
  • 1 tējk. kūpinata paprika
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1/2 ēd.k. cukurs
Diez vai senie senie babilonieši un ēģiptieši darinot alu varēja paredzēt, ka pienāks laiks un šo dzērienu izmatos kā sastāvdaļu mērcei...

Pagatavošana

1
Čili piparus sagriezt gredzenos. Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep čili piparus līdz tie kļūst mīksti, apm. 5 minūtes. Pievieno ķiplokus un cep vēl apmēram 30 sekundes. Peivienot alu un visas atlikušās sastāvdaļas un ļauj vārīties uz lēnas uguns apmēram 8 minūtes, visu laiku apmaisot. Noņem no uguns, ļauj mazliet atdzist un sablendē.
2
Uzglabāt ledusskapī.

Pievienot komentāru

Mērces