Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mājas majonēze 1

Sastāvdaļas
  • 1 ola (vai 3-4 paipalu olas)
  • 200ml eļļas (nedārgas)
  • 2 ēd.k. citrona slkas
  • 1 tējk. sinepes
  • sāls pēc garšas
Pastāv vairākas receptes, kā pagatavot majonēzi mājas apstākļos. Izmēģiniet un atrodiet sev tīkamo.

Pagatavošana

1
Svarīgi: visām sastāvdaļām jābūt vienādā temperatūrā un obligāti aukstām! Būs pareizi, ja visas sastāvdaļās vismaz uz 2 stundām ievietosiet ledusskapī, ieskaitot blendera kāju (bez motora). Putot tikai un vienīgi ar blenderi, ko sauc par "kāju". Ja izmantojamie produkti nebūs vienādā temperatūrā vai arī nebūs pietiekami ausktas sastāvdaļas - nekas nesanāks! Augstā traukā iesist olu, pievienot eļļu, sāli un sinepes un visu uzputot - vispirms cenšaties nekustināt blenderi, bet kad izveidosies bieza mērce, tad pāris reizes pakustināt augšā-lejā. Majonēze gatava!
2
Uzglabā ledusskapī apmēram vienu nedēļu.

Pievienot komentāru

Mērces