Klasiskā mērce pastai – Carbonara
Sastāvdaļas
- 150 g pančetas (itāļu tradicionālais žāvētais cūkas cauraudzītis), sagriezts strēmelēs
- 4 olu dzeltenumi
- 4 ēdk. rīvēta parmezāna
- 3 ēdk. olīveļļas
- 1 tējk. kapātu pētersīļa lapu
- svaigi maltu melno piparu
Tradicionālā pastas mērce ogļdeģu gaumē. Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Pannā lej eļļu un, kad tā ir uzkarsusi, apbrūnini cauraudža strēmeles, noliec malā. Citā traukā ar dakšiņu kārtīgi samaisi olas dzeltenumus ar sieru un pipariem.
2
Svaigi izvārītu un nokāstu pastu liec šajā olu un siera masā, sajauc, pievieno apcepto cauraudzīti un kapātos pētersīļus un maisi, līdz viss ir jauki krēmīgs.
3
Ja vēlies, olu un siera mikslim vari pievienot arī nedaudz saldā krējuma – būs vēl sātīgāk un krēmīgāk. Taču atceries, tā kā receptē tiek izmantotas jēlas olas, pastai, kuru tajās iemaisīsi, tik tiešām jābūt ļoti karstai.