Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Biešu pesto

Sastāvdaļas
  • 2 lielas bietes
  • 4 ēd.k. eļļas (labi der kāda riekstu eļļa)
  • 1 tejk. šķidrā medus
  • sāls, svaigi malti pipari
  • 1 citrona sula un miziņa
Negaidīti garšīgi! Atgādina tradicionālus biešu salātus ar ķiplokiem, bet šajā gadījumā ideāli der pie dažādiem salātiem vai makaroniem kā mērce.

Pagatavošana

1
Bietes kārtīgi nomazgāt, ietīt katru follijā un cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem krāsnī 40-50 min (atkarībā no biešu izmēra). Izņemt āra, atdzesēt aukstajā ūdenī un nomizot. Sagriezt gabalos un sablenderēt.
2
Jau sablenderētām bietēm tur pat klāt lejam eļļu, pievienojam medu, sāli, piparus, citrona sulu un rīvētu miziņu. Un vēlreiz sablenderējam, lai viss labi sajaucās.
3
Glabāt burkās ar aizskrūvējamu vāciņu ledusskapī apm. 1-2 nedēļas.

Pievienot komentāru

Mērces