Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Pašu pagatavotas sinepes

Sastāvdaļas
Šādām sinepēm gan konsistenci var iegūt citu, gan tās var bagātināt ar dažādām piedevām. Lai sinepes negaršotu garlaicīgi, tās var bagātināt ar piedevām pēc savas garšas un gaumes: ar sasmalcinātiem zaļumiem un garšaugiem, ar garšvielām, piemēram, maltu kurkumu, ingveru; asuma cienītājiem derēs smalki sakapāts čili vai vasabi pasta.

Pagatavošana

1
Garšvielu vai iztīrītās kafijas dzirnaviņās samal 250 g sinepju sēklu. Jo smalkāk samalsi, jo viendabīgāka būs gatavo sinepju konsistence. Ja patīk graudainas sinepes, nesasmalcini sēklas pārāk smalki, atstāj pussadrupušus graudiņus.
2
Ieber bļodā un samaisi ar 50 g cukura un 15 g sāls.
3
Uzvāri 200 ml ūdens ar 150 ml baltvīna etiķa. Mazliet atdzesē un pielej sausajam maisījumam. Ja paredzēts sinepēm pievienot papildu piedevas sarkanā krāsā (piemēram, upenes, aronijas), vari izmantot sarkanvīna etiķi, bet izsmalcinātāku aromātu piešķirs balzametiķis.
4
Rūpīgi sakul līdz vēlamajai konsistencei. Vari izmantot arī mikseri vai blenderi, taču raugies, lai sinepes pārāk nesakarstu, jo sinepju eļļai nepatīk temperatūra, kas augstāka par 30 grādiem.
5
Pildi mazās burciņās un aizvāko.

Pievienot komentāru

Mērces