Kultūra
2013. gada 31. decembris, 05:20

Kur sagaidīt Jauno gadu? Uguņošanas, koncerti un balles pilsētu centrālajos laukumos

Jauns.lv

Lielākā vai mazākā mērā jau esam izlēmuši, kur un ar ko pavadīsim Veco un sagaidīsim Jauno gadu. Tomēr visu nakti jau nedejosi vienā klubā vai nesēdēsi dzīvoklī pie viesību galda. Laukos var iziet izlocīt kājas turpat mežmalā vai tuvējā līdzenumā. Kasjauns.lv apkopojis informāciju, ko darīt pilsētniekiem.

Kasjauns.lv piedāvā ceļvedi pa Latvijas pilsētu centrālajiem laukumiem, kur notiks Jaunā gada sagaidīšanas koncerti balles, kā arī svētku uguņošanas. Protams, ka tās nav vienīgās vietas, kur varēs jautri sagaidīt 2014. gadu, bet ne tās sliktākās iespējas. Jāpiebilst, ka svētku uguņošana Latvijas pilsētu centrālajos laukumos notiks dažādos laikos – vienviet tieši pusnaktī, bet citviet tikai vienos naktī. Pēc visa spriežot, dažviet pašvaldības amatvīri uguņošanas pārbīdi nolēmuši veikt tādēl, lai tieši pusnaktī cilvēkiem ļautu saskandināt šampanieša glāzes un teikt „Prozit!” radu un draugu pulkā, nevis pilsētas burzmā.

Rīga

Rīgā tradicionāli Jaunā gada sagaidīšana notiek pie Brīvības pieminekļa. Lai vērotu svētku uguņošanu, gadumijā - tieši pusnaktī - tur pulcējas vairāki tūkstoši cilvēku. Šogad vecā gada pavadīšana iezīmējas ar vēl vienu zīmīgu notikumu – vecās naudiņas pavadīšanu un jaunās sagaidīšanu. Tādēļ jau deviņos vakarā visi tiek gaidīti 11. Novembra krastmalā, kur 31. decembrī jau no pulksten 21.00 notiks Jaunā gada sagaidīšanas svinības „Eirozona pievienojas Latvijai!”, kurās piedalīsies Lauris Reiniks, dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteinbergs ar moderno deju grupu, grupas „Zodiaks” un „Keksi”, kā arī dīdžejs AG, pasākumu vadīs Valters Krauze. Tāpat gadu mijā Rīgā notiks krāšņa uguņošana.

„Eirozona pievienojas Latvijai!” programma: pulksten 21.00 – visus iesilda dīdžejs; 21.45 – uzstājas Jorans Šteinhauers ar grupu „Aarzemnieki” (skanēs „Paldies latiņam!”); 22.00 – uzstājas Lauris Reiniks ar grupa; 22.40 – uzstājas dejotāji Ieva Kemlere un Rolands Šteibergs ar moderno deju grupu; 23.10 – uz skatuves kāpj grupa „Keksi”; uzreiz pēc Jaungada uguņošanas spēlēs grupa „Zodiaks”, bet 1.25 ballīti turpinās dīdžejs AG.

Balvi

Pie Balvu Kultūras un atpūtas centra svētku uguņošana būs 0.30, pēc kuras sekos Jaungada balle Balvu Kultūras un atpūtas centrā.

Cēsis

Cēsīs, Vienības laukumā, pilsētnieki un novada viesi aicināti pulcēties pulksten 23.30. Tur skanēs mūzika, tiks teikti labie vārdi un vēlējumi un skanēs mūzika, bet tieši pusnaktī sāksies svētku uguņošana.

Daugavpils

Svētku uguņošana Daugavpilī, Vienības laukumā, sāksies stundu pēc pusnakts – 1. janvārī pulksten 1.00, kad Latvijā jau oficiāli būs iestājusies eirozonā.

Dobele

Dobeles Vēsturiskajā tirgus laukumā Jaunā gada sagaidīšana un uguņošana sāksies 31. decembrī pulksten 23.00.

Gulbene

Gulbenes Centrālajā skvērā Jaunā gada sagaidīšana ar svētku uzrunām un uguņošanu sāksies 31. decembrī pulksten 23.30. Savukārt stundu pēc pusnakts svētku balli spēlēs grupa „Mākoņstūmēji" un DJ Jānis Matisons.

Jēkabpils

Jēkabpils Vecpilsētas laukumā svētku salūts paredzēts 1. janvārī pulksten 0.30.

Liepāja

31. decembrī pulksten 23.00 tradicionāli Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē notiks Vecgada koncerts, pēc kura liepājnieki pulcēsies Rožu laukumā uz svētku uguņošanu, lai viens otru sveiktu gadumijā un vēlētu laimes. No pulksten 23.00 Rožu laukumā sāksies ballīte, kas turpināsies līdz pulksten 1.30 jau 2014. gadā. Pirms pusnakts uz ekrāniem būs redzamas svētku uzrunas, dažādu profesiju, nozaru pārstāvju atraktīvi video sveicieni Jaunajā - 2014. gadā.

Krāslava

Krāslavas Pilsētas laukumā svētku uguņošana un apsveikumi sāksies a. Janvārī pulksten 1.00. Pēc tam sekos Jaungada diskotēka Kultūras namā.

Kuldīga

Kuldīgas Pilsētas dārzā Vecā gada pavadīšana un Jaunā sagaidīšana sāksies 31. decembrī pulksten 23.00. Uz brīvdabas kino „Goldingen Knight Cinema” ekrāna varēs redzēt Kuldīgas novada notikumu apskatu, bet tieši pusnaktī uz Kuldīgas Vecā tilta notiks svētku uguņošana.

Mazsalaca

31. decembrī pulksten 23.30 visi Mazsalacas novada iedzīvotāji un viesi tiek aicināti Mazsalacas centrā sagaidīt 2014. gadu. Būs uguņošana un Jaunā gada iedancošan līdz pat pulksten 1.30.

Preiļi

Preiļu centrā svētku pasākumi sāksies 31. decembrī pulksten 23.30. Programmā; prezentācija par 2013. gadu Preiļu novadā, konkursa „Skaistākais Ziemassvētku noformējums” uzvarētāju apbalvošana un svētku uguņošana.

Rēzekne

Rēzeknes Festivāla parkā Vecgada pavadīšana sāksies 31. decembrī no pulksten 22.00. Programmā paredzēti muzikālie priekšnesumi, pašvaldības apsveikumi un uguņošana. Svētku muzikālā programma ilgs līdz pulksten 1.00.

Saulkrasti

Saulkrastu Saules laukumā Vecgadu pavadīt visi aicināti 31. decembrī no pulksten 23.00.

Skrunda

Pie Skrundas pilsētas Lielā pulksteņa Jaunā gada sagaidīšana būs no pulksten 23.30. Notiks laimes liešana, naudas kalšana, būs dzirdamas dziesmas un mūzika, kā arī, protams, uguņošana.

Smiltene

Smiltenes centrā Jauno gadu visi sagaidīs kopā ar grupu „Propellers”. Tieši pusnaktī – Fantastiskais salūts!

Tukums

Jaungada sagaidīšana un svētku uguņošana Tukumā, Brīvības laukumā un Katrīnas laukumā, sāksies 31. decembrī pulksten 23.30.

Ventspils

Ventspilī, Lielā prospekta un Aleksandra ielas krustojumā, pretī Olimpiskā centra „Ventspils” stāvlaukumam, Jaungada svinības sāksies 31. decembrī pulksten 23.00. Spēlēs grupa „Linga”, būs svētku uguņošana.

Elmārs Barkāns/Foto: Ieva Čīka/ LETA