Vecumniekos dienas garumā notiks koncerts, kurā vāks ziedojumus baznīcas tornim. VIDEO
Vecumnieku baznīcas tornim un fasādei nepieciešama restaurācija. Tādēļ 26. aprīlī visas dienas garumā Vecumniekos, Ezermalas pļaviņā, notiks lielkoncerts, kurā savāktie līdzekļi tiks ziedoti dievnama atjaunošanai.
Novadu ziņas

Vecumniekos dienas garumā notiks koncerts, kurā vāks ziedojumus baznīcas tornim. VIDEO

Jauns.lv

Vecumnieku luterāņu draudze turpina organizēt koncertu sēriju, lai aicinātu cilvēkus ziedot Vecumnieku baznīcas torņa un fasādes atjaunošanai. Koncertā, kas notiks piektdien, 2.maijā, pulksten 12.00 Ezermalas pļavā pie baznīcas piedalīsies tik daudz mūziķu, ka koncerts varētu būt gandrīz visas dienas garumā.

Vecumniekos dienas garumā notiks koncerts, kurā vā...

Piektdien, 2. maijā Vecumniekos būs lielkoncerts, kurā „nolīs” īsts zvaigžņu lietus. Savu atbalstu ir piekrituši sniegt un koncertā piedalīsies Kārlis Kazāks, Valdis Attāls, Haralds Sīmanis, Igo un Aivars Hermanis, Aigars Voitišķis un Ingus Ulmanis, Ēriks Loks un Andris Grīnbergs, Jānis Holšteins (Goran - Gora), Doma kora skolas džeza grupa Tāļa Gžibovska vadībā, grupas „Soļi”, „Zemes mala”, „Jorspeis”, „Mirkļa ceļotāji”, Ieva Lavrinoviča un draugi, un citi mākslinieki. Koncerta režisori ir Laura un Juris Hirši.

Lielkoncerts sāksies pulksten 12.00 un tas notiks apmēram sešas – septiņas stundas. Koncerta dalībnieku izvēle ir izdarīta pēc principa – labi teksti un laba mūzika. Visi koncerta dalībnieki uzstāsies bez atlīdzības, draudze māksliniekiem atlīdzinās tikai transporta izdevumus.

Vienlaikus baznīcā būs Vecumnieku Mūzikas un mākslas skolas izstāde – skolotājas Andas Sproģes un Baldones mākslas skolas vadītāju mākslinieku Tālivalža un Ievas Muzikantu un viņu mācekļu izstāde. Būs loterija un notiks dažu mākslas darbu pārdošana vairāksolīšanā (iegūtie līdzekļi paredzēti baznīcas rekonstrukcijai). Mazākajiem – veidošanas un zīmēšanas nodarbības mākslinieku un Svētdienas skolas skolotāju vadībā.

Vecumnieku baznīcas ēka ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, vecākā ēka pagastā (celta 1845. gadā). Vecumnieku baznīcā regulāri divas reizes nedēļā notiek dievkalpojumi un koncerti.

Pasākumā ieeja brīva – biļešu nebūs! Apmeklētāji tiek aicināti brīvprātīgi ziedot savu iespēju robežās, un visi līdzekļi tiks izlietoti baznīcas rekonstrukcijai.