Līgo vakarā aicina uz pasākumu „Līgosim Krastmalā!”
Runā Rīga
2014. gada 17. jūnijs, 10:06

Līgo vakarā aicina uz pasākumu „Līgosim Krastmalā!”

Jauns.lv

Rīgā 23. jūnijā jau tradicionāli līgotāji gaidīti 11. novembra krastmalā, kur pasākumā „Līgosim Krastmalā!” varēs baudīt kultūras programmu ar folkloras kopu, Rīgas Danču kluba, Latvijā pazīstamu aktieru, dziedātāju, mūzikas grupu, un dīdžeju piedalīšanos.

Pasākuma apmeklētāji varēs lustēties, piedaloties rotaļās, dziedot, dancojot un baudot Jāņu mielastu jau no plkst. 18.00 līdz pat rīta gaismai. Arī šogad īpašu koncertprogrammu „Tā Līgo Latvijā”  ar populāru skatuves mākslinieku piedalīšanos sagatavojis maestro Raimonds Pauls. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

No plkst. 18.00 Vakara sētā uz mazās skatuves uzstāsies folkloras kopa „Ceiruleits”, Rīgas Danču klubs un etnoroka grupa „Laimas muzykanti”. Savukārt Nakts sētā uz lielās skatuves līgotājus sagaidīs dīdžejs  Kaspars Zaviļeiskis ar etno programmu un Tautas deju ansamblis „Līgo”,  ar  horeogrāfisku uzvedumu „Īsa bija Jāņu nakts”. No plkst. 20.00 krastmalas apmeklētāji varēs baudīt Latvijas teātru aktieru koncertu „No Jāņiem līdz Jāņiem”, kur būs dzirdams Ditas Lūriņas, Mārtiņa Egliena, Mārča Maņjakova, Karīnas Tatarinovas, Ulda Anžes, Daces Bonātes, Ivara Puga, Jura Hirša, Normunda Laizāna priekšnesums.

Plkst. 21.30 iedzīvotājus priecēs maestro Raimonda Paula koncertprogramma „Tā līgo Latvijā!”, kurā piedalīsies aktieri Andris Bērziņš, Jānis Paukštello, Juris Jope, Madara Botmane, dziedātāji Normunds Rutulis, Jānis Moisejs, Liene Šomase, Daumants Kalniņš, Antra Stafecka, Aija Andrejeva, Mārtiņš Ruskis, kā arī „Rīgas saules koris” un bērnu vokālā grupa „Dzeguzīte”. Vēlāk, pēc ugunskuru iedegšanas Nakts sētā, uzstāsies grupa „Labvēlīgais tips”, „MC orķestris” un solisti.

Saullēktu līgotājus aicina sagaidīt Rīta sētā, kur uz mazās skatuves svinību dalībniekus uzmundrinās dziedātāji Samanta Tīna, Nikolajs Puzikovs, grupa „Musiqq” un dīdžeji Gustavito un Dween.

Mājīgai un lustīgai līgošanai krastmalā būs pieejamas Jāņu zāļu tirdzniecības vietas, kā arī teltis ar gariem galdiem Jāņu mielasta baudīšanai. Pasākuma apmeklētāji varēs iegādāties un cienāties gan ar krastmalā nodrošinātajiem tradicionālajiem svētku ēdieniem un dzērieniem, gan ar līdzatnesto cienastu. Būs iespēja cept desiņas uz speciāli iekārtotiem ugunskuriem.

Veiksmīgai pasākuma norisei un ikviena labsajūtai svētku organizatori lūdz ievērot vairākus drošības noteikumus – svinību teritorijā nedrīkst ienest stikla traukus, asus priekšmetus, šaujamieročus, sprādzienbīstamus priekšmetus, kā arī citas bīstamas lietas, kas var apdraudēt pasākuma apmeklētājus un tā norisi. Lietussargu vietā svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi lietus mēteļus. Lūgums vecākiem pieskatīt savus mazuļus, kā arī rūpēties par savām personīgajām mantām.

Visai pasākuma programmai varēs sekot līdzi arī uz krastmalā izvietotajiem lielajiem ekrāniem.

23. un 24. jūnijā Rīgā sabiedriskais transports ir bez maksas.

Līgo pasākumu 11. novembra krastmalā atbalsta Rīgas dome, informācija par pasākumu pieejama interneta vietnē www.kultura.riga.lv.

Sadarbībā ar Rīgas domi

Karlīna Timofejeva/Foto: Ieva Čīka/LETA