Pasniegtas Baltijas teātra festivāla balvas
Bērnu žūrija simpātiju balvu pasniedza arī Ditas Balčus teātra izrādei "Re: Atmoda".
Kultūra
2014. gada 20. oktobris, 19:19

Pasniegtas Baltijas teātra festivāla balvas

Jauns.lv

Noslēdzot Baltijas teātra festivālu, pasniegtas festivāla balvas, informēja Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) Radošās daļas projektu koordinatore Undīne Preisa.

Lietuvas producentu apvienība "Operomanija" ar netradicionālā formāta operu "Have a Good Day!", kura skatītājus ieveda iepirkšanās centra kasieru darba ikdienā, apbalvota ar divām balvām - par labāko libretu, kā arī par sociālo jēgu un sensitīvās izjūtas radīšanu. Jaunais Rīgas teātris ar izrādi "Oņegins. Komentāri" var lepoties ar divām balvām par vīriešu lomu ansambli un telpas izkārtojumu jeb scenogrāfiju. Igauņu "NO99" teātra izrāde "NO54 Trešdiena" savukārt izpelnījusies divas balvas par sieviešu lomu ansambli un spēcīgo režiju.

Teātra festivāla žūrijā šogad bija Julijus Lozoraitis no Lietuvas, Ots Karulins no Igaunijas, Tatjana Zelmanova no Beļģijas, kā arī Zane Radzobe un Inese Mičule no Latvijas.

Baltijas teātra festivālā pirmo reizi savu vērtējumu par bērnu un jauniešu izrādēm izteica īpaši izveidota bērnu žūrija. Tajā pulcējās deviņi teātri mīloši jaunieši, kuri kopīgi ar teātra kritiķiem Līgu Ulberti un Ati Rozentālu izstrādāja izrāžu vērtēšanas kritērijus, lai izvērtētu deviņas izrādes. Paralēli bērnu žūrijas vērtējumam norisinājās skatītāju balsojums, kurā kopumā par izrādēm nobalsoja 473 skatītāji. Salīdzinot skatītāju balsojumu un bērnu žūrijas lēmumu, par Baltijas teātra festivāla labāko izrādi bērniem un jauniešiem tika atzīta "Dirty Deal Teatro" bērnu un jauniešu repertuāra "Šmulītis" izrāde "Baltā grāmata", kurai bērni pasniedza pašu darinātu balvu. Bērnu žūrija pasniedza arī simpātiju balvu Ditas Balčus teātra izrādei "Re: Atmoda".

Jau ziņots, ka no 10.oktobra līdz 20.oktobrim Latvijā norisinās "Baltijas teātra festivāls 2014", kas katru gadu notiek kādā no Baltijas valstīm.

LETA/Publicitātes foto