Svētku ceļvedis: Jaungada sagaidīšanas balles Latvijas pilsētu centrālajos laukumos
Jaunā gada sagaidīšana ar krāšņām uguņošanām notiks teju visās Latvijas pilsētās. To centrālajos laukumos arī paredzētas jautras ballītes. Vienviet svinēšana sāksies jau deviņos vakarā 31. decembrī, bet citviet tikai Jaunā gada pirmajās minūtēs.
Kultūra
2014. gada 31. decembris, 06:16

Svētku ceļvedis: Jaungada sagaidīšanas balles Latvijas pilsētu centrālajos laukumos

Jauns.lv

2015. gada sagaidīšana Latvijas pilsētu centrālajos laukumos būs gana jestra – ballītes, diskotēkas, koncerti, svētku uguņošana un pat kino izrādīšana. Rīgā uzstāsies Pits Andersons, Liepājā – Lauris Reiniks, Ventspilī – Ivo Fomins. Visur arī svētku uguņošana un citas jautrības.

Rīga

Galvaspilsētā Jaunā gada sagaidīšanas svinības 11. Novembra krastmalā ilgs no 31. decembra pulksten 21.00 līdz pulksten 3.00 1. janvārī. Svētku gaisotni radīs Pits Andersons, grupa „Ryga”, Andžeja Grauda bungu skolas grupa „Plaukstas”, postfolkloras grupa „Iļģi”, grupas „Labvēlīgais tips” un „Keksi”, dīdžeji Artis Volfs un Egons Reiters. Protams, būs arī lielā gadumijas svētku uguņošana.

Tirdzniecības teltīs būs nopērkami latviešu gadumijas tradīcijām raksturīgi ēdieni un dzērieni, sasildīties varēs pie dzīvās uguns objektiem

Cēsis

Cēsu Vienības laukumā 2015. gada visi aicināti sagaidīt 31. decembrī pulksten 23.30 ar krāšņu un krāsainu uguņošanu.

Daugavpils

Daugavpilī Jaunā gada uguņošana paredzēta 1. janvārī pulksten 1.00 Vienības laukumā.

Gulbene

Jaunā gada sagaidīšana Gulbenē notiks pie Gulbenes Kultūras centra 31. decembrī no pulksten 23.30. Programmā: pilsētas iedzīvotāju video sveicieni Jaunajā gadā, uguņošana un balle kopā ar grupu „Brālīši”.

Jelgava

Pulksten 23.30 ikviens aicināts sagaidīt 2015. gadu Pasta salā, kur par muzikālo noformējumu, sagaidot Jauno gadu, parūpēsies dīdžejs Erminass. Pēc Jaunā gada sagaidīšanas sekos Jelgavas 750. jubilejas gada ieskaņas uguņošana.

Jēkabpils

1. janvārī no pulksten 00.30 pirmās Jaunā gada stundas jautras solās būt Vecpilsētas laukumā, kur saietā satiksies Salaveči un kopā ar Lūsi pārlūkos vecgada notikumus un ieskatīsies nākotnē. Jaungada vēlējumus sanākušajiem un pilsētai teiks pilsētas mērs  Leonīds Salcevičs, bet klusākās vēlmes katrs varēs sūtīt augšup, raugoties uguņošanas rakstos. Izkustēties un izdancoties ap egli varēs līdz diviem naktī.

Jūrmala

Jūrmalā 2015. gada sagaidīšanas publiskās svinības sāksies 31. decembrī pulksten 23.30 Kauguru kultūras nama pagalmā ar svinīgās uzrunām, apsveikumiem, uguņošanu un brīvdabas balli, kurā spēlēs Jaunā gada orķestris „ Tu La Mōrs”.

Kuldīga

Kuldīgas Pilsētas dārzā uz brīvdabas kino „Goldingen Knight Cinema” ekrāna pulksten 23.00 varēs redzēt Kuldīgas novada notikumu apskats, kam sekos Kuldīgas novada domes priekšsēdētājas Ingas Bērziņas uzruna. Tieši pusnaktī uz vecā tilta pāri Ventai sāksies svētku uguņošana.

Liepāja

Liepājnieki un pilsētas viesi aicināti sagaidīt Jauno gadu Rožu laukumā kopā ar dziedātāju Lauri Reiniku. No pulksten 23.00 iedzīvotāji aicināti pulcēties Rožu laukumā, kur uzstāsies Lauris Reiniks, kurš izdziedās savas labākās un iemīļotākās svētku dziesmas. Tāpat 2015. gads tiks sagaidīts ar krāšņu svētku uguņošanu.

31. decembrī pulksten 23.00 uz svētku koncertu aicina arī Liepājas baptistu Pāvila baznīca, kur koncertu sniegs saksofonists Artis Gāga, Liepājas teātra aktieri Agnese Jēkabsone un Viktors Ellers, koncertmeistars Normunds Kalniņš.

Madona

Madonas Saieta laukumā Jaungada svinības sāksies 31. decembrī pulksten 23.30. Pusnaktī būs uguņošana, pēc kuras sekos  diskotēka visām paaudzēm ar populārāko latviešu un pasaules mūziku.

Rēzekne

Rēzeknē publiska Jaunā gada sagaidīšana ilgs no 31. decembra pulksten 23.00 līdz 1. janvāra pulksten 2.00 Festivāla parkā. Programmā: svētku muzikālā programma, uzrunas, Jaungada salūts un diskotēka..

Valmiera

31.decembrī no pulksten 23.30 ikviens aicināts uz Jaunā gada sagaidīšanas svinībām Valmieras centrā. Par muzikālu Jaunā gada sagaidīšanu rūpēsies dīdžejs. Pirms pusnakts visi kopā skaitīs šī gada pēdējās sekundes, savukārt pusnaktī būs svētku uguņošana.

Brīdī, kad vecais gads jau izskanēs, bet uz sliekšņa Jaunais gads, durvis vērs Valmieras muzeja Izstāžu nams. Muzejnieki 31. decembrī aicina pavadīt divas stundas muzejā, naktī no pulksten 23.00 līdz 1.00. Muzejnieki aicina apskatīt izstādes, izbaudīt skaistus brīžus pirms vai pēc svētku uguņošanas, vienkārši būt kopā, cits citam vēlot laimi, prieku un veselību.

Ventspils

Ventspilnieki un viņu viesi pavadīs veco un sagaidīs jauno gadu Lielajā prospektā pie Aleksandra ielas un stāvlaukumā pie olimpiskā centra „Ventspils”. Jautrība sāksies 31. decembrī pulksten 23.30, kad skatītāju priekam uzstāsies dziedātājs Ivo Fomins ar grupu.

Pusstundu pēc pusnakts visus svētkos sveiks Ventspils mērs Aivars Lembergs. Savukārt, pulksten 00.33 par svētku kulmināciju kļūs gana iespaidīga un krāšņa uguņošana no olimpiskā centra „Ventspils” teritorijas.


Elmārs Barkāns/Foto: Lita Krone/LETA