Sociālajos tīklos izvēršas plaša diskusija: vai Ķelmēnu maize ir pārvērtēta?
foto: Facebook
Ķelmēnu maize.
Sabiedrība

Sociālajos tīklos izvēršas plaša diskusija: vai Ķelmēnu maize ir pārvērtēta?

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Sociālajā tīklā "X" plašas diskusijas izvērsušās par Ķelmēnu maizi, kas ir viena no šodien iecienītākajām rupjmaizēm un ar kuras garšu nesajauksi nevienu. Lai gan gaumes ir dažādas, ir cilvēki, kas uzskata, ka Ķelmēnu maize ir krietni pārvērtēta.

Sociālajos tīklos izvēršas plaša diskusija: vai Ķe...

"Labi. Par rupjmaizi pateikšu: nekādu kampaņu nevajag. Mārketingu, pārzīmolot neko nevajag. Vienkārši - ĶELMĒNU maizes ETALONS no pašu audzētiem rudziem- šķirne KAUPO. Ar rokrakstā rakstītu fasētājas? Cepējas? Vārdu uz vienkārša papīra,” ar šādu Ievas ierakstu platformā "X” aizsākušās diskusijas par Ķelmēnu maizi.

"Kas visiem ir ar to Ķelmēnu maizi? Ja tā būtu vienīgā rudzu maize, mani nekādas kampaņas neiemācītu rupjmaizi mīlēt,” pauž kāds "X” lietotājs.

Vēl kāds uzskata, ka Ķelmēnu maize ir pārvērtēta un pat negaršīga. Ilona norāda, ka "nekā personīga, bet Ķelmēnu maize nav tā garšīgākā, vērtīgākā un labākā. Ja nu vienīgi dārgākā.”

Savukārt citi gan norāda, ka Ķelmēnu maize ir labākā, kāda ēsta. Vēl daži uzsver, ka par gaumi un garšām strīdēties ir lieki.

Diskusiju sakne gan meklējama faktā, ka lielu daļu "X” lietotāju satraucis, ka valsts plāno tērēt 300 tūkstošus bezmaksas maizei un informatīviem bukletiem, kaut gan pedagogi saka, ka nevajag nekādas kampaņas, bērni jau tagad bez mudināšanas ēd rudzu maizīti. 

"Vai Zemkopības ministrijai liekas adekvāti tērēt šādu summu neesošai problēmai?” vaicā Zane, uzskatot, ka šī nauda būtu iztērējama lietderīgāk. 

Jau vēstīts, ka valdība apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto programmu par valsts atbalsta piešķiršanu rudzu maizes programmas īstenošanai izglītības iestādēs, lai iepazīstinātu pirmsskolas audzēkņus un 1. līdz 9. klases skolēnus ar rudzu maizi.

Rudzu maizes programmu izglītības iestādēs īstenos un rudzu maizi audzēkņiem un skolēniem bez maksas dalīs no šāgada 1. septembra līdz 31. decembrim. Programmas īstenošanai 2024. gadam piešķirtais valsts atbalsts ir 300 tūkstoši eiro.