Rīgas lidostā atcelti vairāki reisi; atsevišķos posmos pilnībā apturēta vilcienu kustība
foto: Paula Čurkste/LETA
RIX Rīgas lidostas terminālis./Ilustratīvs attēls
Sabiedrība

Rīgas lidostā atcelti vairāki reisi; atsevišķos posmos pilnībā apturēta vilcienu kustība

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Rīgas lidostā vētras dēļ šorīt atcelti vairāki ielidojošie reisi, liecina informācija lidostas mājaslapā. Pirmdienas rītā apturēta vilcienu kustība posmos Torņakalns-Tukums un Jelgava-Olaine, pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Rīgas lidostā atcelti vairāki reisi; atsevišķos po...

Lidostā norāda, ka spēcīgā vēja dēļ pirmdien ir iespējamas izmaiņas lidojumu sarakstā, tādējādi pasažieri ir aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai un lidojuma izmaiņu gadījumā sazināties ar aviokompānijām.

Šobrīd pieejamā informācija liecina, ka ir atcelti Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisi uz un no Helsinkiem, kā arī uz un no Viļņas. Tāpat vairāki reisi kavējas.

Rīgas lidostā vētras dēļ šorīt atcelti vairāki ielidojošie reisi, liecina informācija lidostas mājaslapā. 

Tā piemēram, atcelti ielidojošie reisi no Viļņas plkst.9.55 un no Helsinkiem plkst.10. 

Kavējas reiss no Tbilisi, kam lidostā bija jāierodas plkst.8.55, un reiss no Pafosas, kam būtu jāierodas plkst.10.

No izlidojošajiem reisiem kavējas lidojums uz Londonu, kam bija jāizlido plkst.7.20, Briseli plkst.7.30, Amsterdamu plkst.7.45, Helsinkiem plkst.9.05 un Pizu plkst.9.35.

Lidostā skaidroja, ka lidosta šobrīd darbojas pēc stipra vēja procedūras, līdz ar to dažādas transporta darbības var tikt kavētas vai ierobežotas. 

Spēcīgā vēja dēļ šodien ir iespējamas izmaiņas lidojumu sarakstā, tādēļ lidosta aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai un lidojuma izmaiņu gadījumā sazināties ar savām aviokompānijām.

Pirmdienas rītā apturēta vilcienu kustība posmos Torņakalns-Tukums un Jelgava-Olaine, pavēstīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) pārstāvji.

Tostarp kompānijā norādīja, ka vilcienu satiksme posmā Torņakalns-Tukums ir apturēta saistībā ar uz līnijas nokritušiem kokiem.

"Laika apstākļu ietekmē 29.jūlijā tiek pārtraukta vilcienu kustība dzelzceļa posmos Zasulauks-Tukums II un Olaine-Jelgava līdz brīdim, kad tiks novērsti postījumi," teikts kompānijas paziņojumā.

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi

Laika apstākļu dēļ pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti arī reģionālo autobusu reisi, liecina Autotransporta direkcijas publiskotā informācija.

Direkcijā norāda, ka vētras seku dēļ, kas ir saistīti gan ar plūdiem, gan ar pāri autoceļiem un sliedēm pārkritušiem kokiem, kā arī elektrības apgādes pārrāvumiem pirmdien var būt atcelti vai aizkavēti sabiedriskā transporta reisi.

Vienlaikus SIA "Latvijas sabiedriskais autobuss" informē, ka pirmdien saistībā ar autobusu vadītāju trūkumu un transportlīdzekļa tehniskiem bojājumiem ir atcelti 10 kompānijas nodrošinātie reisi.

Tostarp atcelts reiss Ādažu centrs-Kadaga-Ādaži-Birznieki-Carnikava plkst.6.05, reiss Jaunmārupe-Rīga (Elizabetes iela) plkst6.40, reiss Carnikava (Tirgus)-Siguļi-Ādaži plkst.6.55, reiss Siguļi-Carnikava (Tirgus)-Ādaži-Rīga plkst.7, Rīga (Elizabetes iela)-Jaunmārupe plkst.7.15, reiss Rīga-Ādaži-Kadaga plkst.9.25, reiss Ādažu centrs-Kadaga-Siguļi-Carnikava-Kalngale-Rīga plkst.15.40, reiss Rīga-Ādaži-Carnikava (Tirgus) plkst.17.30, reiss Carnikava (Tirgus)-Birznieki-Ādaži-Rīga plkst.20.25 un reiss Rīga-Ādaži-Kadaga-Podnieki-Garkalne-Ādaži plkst.21.30.

ATD ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.