foto: Ekrānuzņēmums no video/TV3 "Degpunktā"
Traģiskajā avārijā uz Liepājas šosejas gājusi bojā ģimene no Aizputes
112
2024. gada 27. jūnijs, 12:52

Traģiskajā avārijā uz Liepājas šosejas gājusi bojā ģimene no Aizputes

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Otrdien traģiskā avārijā Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas, kur vieglā automašīna "Volvo" sadūrās ar smago transportlīdzekli "Scania", dzīvību zaudējusi ģimene no Aizputes, informē laikraksts "Kurzemes Vārds".

Pusaugu zēns un abi viņa vecāki bijuši automašīnā "Volvo", kas saskrējusies ar smago transportlīdzekli "Scania", vēsts portāls "Liepajniekiem.lv".

"Ar vārdiem nevaram izteikt skumjas, ko jūtam. Aizputes vidusskola 9.b klases skolēns, klases biedrs- Roberts Ratnieks - vien 16 gadu vecumā, kopā ar saviem vecākiem ir traģiski aizgājuši no šīs pasaules… mūžībā.

Roberts vienmēr uz dzīvi skatījās ar smaidu un jokiem, bija draudzīgs, labestīgs, izpalīdzīgs klases biedrs. Mums ir neizsakāmi žēl par tik nežēlīgu likteņa triecienu. Lai viegli un gaiši tajā saulē!

Aizputes vidusskolas kolektīvs, 9.b klases biedri ar audzinātāju izsaka visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem," liecina Aizputes vidusskolas "Facebook" profilā ievietotā informācija.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Liepājas šosejas posmā starp Brocēniem un Blīdeni otrdien notika traģiska avārija. Automašīna "Volvo" sadūrās ar kravas automašīnu, kā rezultātā bojā gāja trīs cilvēki.

Otrdien ap plkst.15.00 satiksme uz Liepājas šosejas, posmā starp Brocēniem un Blīdeni, apstājās abos virzienos. Garām automašīnu rindai pabrauca glābēji, tostarp vairākas mediķu automašīnas.

Tuvāk sadursmes vietai bija redzams, ka automašīnu "Volvo" ielenkuši ugunsdzēsēji. Pēc mirkļa pie automašīnas vraka jau gulēja trīs cilvēku mirstīgās atliekas.

Ceļu satiksmes negadījuma vietā korespondenti sastapa kravas automašīnas vadītāju Vladimiru. "Braucu no Brocēnu puses. Pretī nāca trīs vieglās mašīnas. Volvo "izlēca" šo mašīnu dēļ un aizlidoja uz apdzīšanu. Brauca man tieši pretī. (..) Viņi ļoti ātri brauca, mēģināja apdzīt uzreiz trīs mašīnas. Es tikai ieraudzīju cilvēku pie stūres un neko citu neredzēju," sacīja Vladimirs.

VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pasūtīs ārkārtas drošības auditu Liepājas šosejas (A9) posmam, ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus, kas notika uz attiecīgā autoceļa otrdien, 25.jūnijā, un trešdien.

Kompānijas pārstāvji atzīmē, ka smagie ceļu satiksmes negadījumi pēdējās dienās notika Liepājas šosejas 80., 90. un 105.kilometrā.

Satiksmes drošības auditus veiks Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), kas audita laikā vērtēs iespējas uzlabot satiksmes drošību konkrētajā autoceļa posmā.

Tāpat LVC pārstāvji atzīmē, ka būtiska būs informācija arī no Valsts policijas par šo triju smago ceļu satiksmes negadījumu iemesliem. Pēc statistikas datiem, visbiežākais šādu negadījumu iemesls ir pārgalvīga apdzīšana, kuras rezultātā notiek frontālā sadursme.

Jau ziņots, ka trešdien smagās un vieglās automašīnas frontālā sadursmē Saldus novada Blīdenes pagastā gāja bojā divi cilvēki. Savukārt otrdien, 25.jūnijā, uz attiecīgā autoceļa notika divas autoavārijas, kurās gāja bojā kopumā četri cilvēki.