foto: Ekrānuzņēmums no video/TV3 "Degpunktā"
Divās dienās seši bojāgājušie: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu
Sabiedrība
2024. gada 26. jūnijs, 13:42

Divās dienās seši bojāgājušie: Liepājas šosejas posmam veiks ārkārtas drošības auditu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus, kas šodien un vakar notika uz Liepājas šosejas (A9), VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) šim šosejas posmam pasūtīs ārkārtas drošības auditu.

Smagie ceļu satiksmes negadījumi notika autoceļa A9 80., 90. un 105. kilometrā. 

Satiksmes drošības auditus veic VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD), tā gaitā tiek vērtētas iespējas uzlabot satiksmes drošību konkrētajā ceļa posmā. 

Būtiska būs arī informācija no Valsts policijas par šo triju smago negadījumu iemesliem. Pēc statistikas datiem visbiežākais šādu negadījumu iemesls ir pārgalvīga apdzīšana, kuras rezultātā notiek frontālā sadursme.   

Jau vēstīts, ka šodien, 26. jūnijā smagās un vieglās automašīnas frontālā sadursmē Saldus novada Blīdenes pagastā gājuši bojā divi cilvēki.

Šodien policijā saņemta informācija, ka Saldus novada Blīdenes pagastā uz autoceļa Rīga-Liepāja 80.kilometrā noticis ceļu satiksmes negadījums. Smagās un vieglās automašīnas frontālā sadursmē gāja bojā vieglās automašīnas vadītājs un pasažiere.

Bet vakar, 25. jūnijā, uz autoceļa Rīga-Liepāja šajā ceļa posmā jau notika divas autoavārijas, kurās gāja bojā četri cilvēki.