foto: Andris Barbans
"Zemnieku saeimas" Lazdiņam jāpierāda policijai, ka piedalījies protestā. Viņš parāda savu fotogrāfiju ar krustu
Juris Lazdiņš redzams ar krustu rokās Doma laukumā aiz Valsts policijas darbiniekiem
112
2024. gada 15. maijs, 14:53

"Zemnieku saeimas" Lazdiņam jāpierāda policijai, ka piedalījies protestā. Viņš parāda savu fotogrāfiju ar krustu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Lai arī kopš lauksaimnieku protestiem, kas norisinājās Rīgā 5. martā, pagājuši jau vairāk nekā divi mēneši, Valsts policijai vēl arvien nav pārliecības par to, vai biedrības “Zemnieku saeima” priekšsēdētājs Juris Lazdiņš protesta laikā atradās tā norises vietā Doma laukumā.

Zemnieki protestē pret nozaru nesakārtotajiem jautājumiem

Rīgā pie Ministru kabineta pulcējies gandrīz tūkstotis mežsaimniecības un lauksaimniecības nozaru pārstāvju, lai protesta akcijā paustu nostāju pret nozaru nesakārtotajiem ...

gallery icon
125

Lai kliedētu šaubas, ka patiešām 5. martā plkst. 10.10 atradies Doma laukumā, no kurienes lauksaimnieki pēc tam devās gājienā uz Ministru kabinetu, Juris Lazdiņš sociālajos tīklos kā apliecinājumu publicējis fotogrāfiju ar laika zīmogu.

“Zemnieku saeima” valdes priekšsēdētājs Juris Lazdiņš: “Ir absurdi, ka Valsts policija šobrīd iegulda laiku un resursus, lai noskaidrotu, vai tiešām pirms diviem mēnešiem biju protestā, kamēr tajā pašā laikā audzis zādzību skaits no lauksaimniecībām. Šobrīd sanāk, ka man ir jāpierāda, ka neesmu muļķis, vēl papildus strādājot kā vidutājam starp Valsts policiju un pašvaldības policiju, kas visu var pārbaudīt novērošanas kamerās. Izrādās, ka fotofiksācijas mums jāveic ne tikai lauksaimniecības birokrātijas dēļ, pret ko tieši protestējām, bet arī demokrātiski un visiem noteikumiem atbilstoši protesti tagad jāfiksē atskaitēm. Varbūt nākamais, ko varam sagaidīt, ir noteikumi, kāda uniforma demokrātiskā valstī ģērbjama protestu dalībniekiem.”

Valsts policija 6. martā ierosinājusi Administratīvā pārkāpuma lietu pret Juri Lazdiņu par to, ka viņš 5. martā plkst. 10.10 nav atradies Doma laukumā, Rīgā pasākuma “Lauksaimnieku protests” laikā, lai ari Rīgas pašvaldībai iesniegtajā protesta pieteikumā bija norādīts kā organizators un pasākuma vadītājs. Lieta ierosināta, jo, sniedzot interviju žurnālistiem, “ Zemnieku saeima” priekšsēdētājs palaidis garām policijas telefona zvanu, kam būtu bijis jākalpo kā apliecinājumam, ka viņš atrodas Doma laukumā.

Lai arī Valsts policijai jau sniegts paskaidrojums, ar to nav pieticis, lai kārtības sargus pārliecinātu, un policija papildus interesējas gan par Jura Lazdiņa precīzu atrašanās vietu un pārvietošanos laukumā, precizējot stabus un bruģakmeņus, gan apģērbu, gan aculieciniekiem, kas viņu redzējuši.

Ar saukļiem "Laujiet mums strādāt" pulcējas zemnieki

Pie Ministru kabineta notiek pulcēšanās protesta gājienam, kuru organizē biedrība "Zemnieku saeima".

gallery icon
38