Sabiedrība
2024. gada 24. februāris, 12:09

FOTO un VIDEO: kara otrajā gadadienā visā Latvijā notiek atbalsta pasākumi Ukrainai

Jauns.lv

Turpinot atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju 24. februārī, visā Latvijā norisinās akcijas, mītiņi, koncerti un ziedojumu vākšana gan ukraiņu ģimenēm, gan kara plosītās valsts aizstāvjiem.

"Kopā līdz uzvarai!" mītiņš notika pie Brīvības pieminekļa, kur pulcējās vairāki simti cilvēku. Apmeklētājiem līdzi bija Ukrainas karogi, lentītes Ukrainas karoga krāsās, kā arī plakāti, paužot nosodījumu Krievijas agresijai un aicinot atbalstīt mieru Ukrainā.

Rīgā pie Brīvības pieminekļa Ukrainas atbalstam pulcējas simtiem cilvēku

Rīgā pie Brīvības pieminekļa sestdien pulcējušies vairāki simti cilvēku Ukrainas atbalstam, kur jau otro gadu notiek pilna mēroga karš.

gallery icon

Pasākuma organizatori – Latvijas Pilsoniskā alianse – uzsver, ka tuvojamies jau trešajam Krievijas izraisītā pilna mēroga kara gadam Ukrainā, kas nozīmē, ka solidaritātei un atbalstam šogad jābūt vēl spēcīgākam. Pasākuma dalībniekus uzrunāja Latvijas un Ukrainas amatpersonas un sabiedriskie aktīvisti. Vienlaikus Bastejkalnā darbojās ierakumu sveču darbnīcas un mantu ziedojumu punkti.

Pirms mītiņa pie Brīvības pieminekļa cilvēki pulcējās pie Krievijas vēstniecības, kur nosodīja Putina agresiju un izteica atbalstu Ukrainai. Tāpat gulst ziedi un svecītes noslepkavotā opozicionāra Alekseja Navaļnija piemiņai.

Rīgā pie Krievijas vēstniecības mītiņa dalībnieki demonstrē lielizmēra Ukrainas valsts karogu

Turpinot atbalstīt Ukrainu cīņā pret Krievijas agresiju 24. februārī, apritot kara otrajai gadadienai, mītiņa dalībnieki Rīgā pie Krievijas vēstniecības ...

gallery icon

Mītiņa dalībnieki ir aicināti ņemt līdzi Ukrainas un Latvijas karogus, apģērbā iekļaut Ukrainas karoga krāsas, kā arī dzeltenus un zilus ziedus un svecītes, kuras varēs nolikt pie Brīvības pieminekļa un Ukrainas vēstniecības.

Cilvēki Rīgā pulcējas arī pie Ukrainas vēstniecības, lai izteiktu atbalstu kara plosītajai valstij.

Ukrainas atbalstītāji Rīgā pulcējas pie Ukrainas vēstniecības

24. februārī – dienā, kad aprit jau otrais gads kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā, Rīgā pie Ukrainas vēstniecības cilvēki ...

gallery icon

Ukrainas atbalstītāji apmeklē plakātu darbnīcu "Kopā līdz uzvarai!"

24. februārī Vecrīgā no plkst. 9.00 Pils ielā 21 (pirmā stāva telpās), cilvēki tika aicināti uz plakātu darbnīcu "Kopā līdz ...

gallery icon

Ar plašāku akciju sarakstu vari iepazīties šeit.

2022. gada 24. februāra rītā 4.50 ukraiņi modās no lādiņu sprādzieniem, bet pārējā pasaule, arī Latvija – ar ziņām par Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā. Ziņām, kurām grūti noticēt vēl joprojām.