foto: ekrānuzņēmums no video
"Klientus apkalpojam latviešu valodā!" Firma rada paziņojumu plāksnīti kafejnīcām ar patriotisku attieksmi
Uzņēmums "Latvijas Tekstils" informē, ka šādu plāksnīti kā dāvanu pasniegs "Crumble Cake" kafejnīcai.
Sabiedrība
2023. gada 8. decembris, 05:36

"Klientus apkalpojam latviešu valodā!" Firma rada paziņojumu plāksnīti kafejnīcām ar patriotisku attieksmi

Jauns.lv

Stāsts par Vecrīgas kafejnīcas "Crumble Cake" saimnieku Gunti Jirgensonu, kurš aizstāvēja savu darbinieci, motivējis firmu "Latvijas Tekstils" radīt praktisku dizaina elementu, kurš varētu noderēt arī citiem ēdināšanā un viesmīlībā strādājošajiem.

Kafejnīcas “Crumble Cake” saimnieks Guntis Jirgensons internetā cilvēku atzinību izpelnījās, pēc publiska paziņojuma, kurā izstāstīja, ka no savas kafejnīcas izraidījis bezkaunīgu sievieti, kura pieprasījusi apkalpošanu krievu valodā un izturējusies nepieņemami pret iestādes darbiniekiem.

“Šodien tika piedzīvota ļoti nepatīkama situācija, kur tika aizskarta mana darbiniece, valsts, kurā dzīvojam un arī personīgi es. Tika izteikti draudi, lai mēs mācāmies krievu valodu, jo tā mums drīz noderēšot,” sociālajos tīklos rakstīja kafejnīca saimnieks.

Tās darbiniece nerunā krieviski, bet brīvi pārvalda angļu un dzimto latviešu valodu. Taču ienākusī apmeklētāja bravūrīgi un uzbrūkoši pieprasījusi, lai viņu apkalpotu krievu valodā.

Kafejnīcas saimnieks Guntis norādīja, ka viņa iestādē cilvēki netiek šķiroti, taču gadījumu, kad ienākušais cilvēks neciena ne citus cilvēkus, ne valsti, kurā dzīvo, viņš izvēlējies risināt, izraidot sievietes ārā.

Notiekošo fiksējušas kafejnīcas video novērošanas kameras:

Šāda nostāja uzrunājusi arī firmu "Latvijas Tekstils", kas savā "X" kontā nu raksta: "Nevarējām palikt vienaldzīgi, izlasot Vecrīgas kafejnīcas "Crumble Cake Cafe" saimnieka Gunta ierakstu, kurā bijusi saķeršanās ar personu, kas izteikusi draudus par "tās" valodas nelietošanu Latvijā. Ietekmējoties no kāda komentētēja idejas, šodien tapa koka plāksnīte."

Uz plāksnītes latviešu un angļu valodā ir norādīts, ka kafejnīca (kura to izkarina) klientus apkalpo latviešu valodā, bet sarunāsies arī angļu valodā, ja pie viņiem ieradīsies tūristi no citām valstīm.

Uzņēmums informē, ka šādu plāksnīti kā dāvanu pasniegs "Crumble Cake" kafejnīcai.