Sabiedrība
2023. gada 5. decembris, 17:36

VIDEO: “Nulle tolerances!” Vecrīgas kafejnīcas saimnieks izraida sievieti, kura draud un pieprasa runāt krieviski

Jauns.lv

Internetā cilvēku atzinību izpelnījies Vecrīgas kafejnīcas “Crumble Cake” saimnieks Guntis Jirgensons, kurš bija spiests aizstāvēt savu darbinieku no kādas sievietes, kura, ieklīdusi kafejnīcā, uzsāka verbālu konfliktu.

“Šodien tika piedzīvota ļoti nepatīkama situācija, kur tika aizskarta mana darbiniece, valsts, kurā dzīvojam un arī personīgi es. Tika izteikti draudi, lai mēs mācāmies krievu valodu, jo tā mums drīz noderēšot,” sociālajos tīklos raksta kafejnīca saimnieks.

Tās darbiniece nerunā krieviski, bet brīvi pārvalda angļu un dzimto latviešu valodu. Taču ienākusī apmeklētāja bravūrīgi un uzbrūkoši pieprasījusi, lai viņu apkalpotu krievu valodā.

Tikmēr replika par “drīzu tās noderēšanu” ļoti atgādina Krievijas atbalstītājiem tuvo naratīvu, ka kaimiņu agresorvalsts agrāk vai vēlāk tā vai citādi vērsīsies pret Latviju.

“[...] bet vecene (par sievieti es nevēlos viņu saukt), kurai ar šīm valodu zināšanām bija par maz, vēlējās, lai ar viņu un draudzeni runā krieviski. Nevar no cilvēka prasīt to, ko viņš nemāk un par to vīpsnāt,” teikts kafejnīcas “Facebook” paziņojumā.

Kafejnīcas saimnieks Guntis norāda, ka viņa iestādē cilvēki netiek šķiroti, taču gadījumu, kad ienākušais cilvēks neciena ne citus cilvēkus, ne valsti, kurā dzīvo, viņš izvēlējies risināt, izraidot sievietes ārā.

Notiekošo fiksējušas kafejnīcas video novērošanas kameras (video redzams augšā).

“[...] protams savā virzienā dzirdēju arī draudus par to, ka, lai gatavojos, jo jāzina krievu valoda. Un trakākais šajā stāstā, ka to visu saka latviski runājoša sieviete (par latvieti es nevaru viņu nosaukt). Un šis nievājošais smaids, kas bija viņas sejā, apliecina tikai to, ka manas darbības bija absolūti pareizas! Mums ir nulle tolerance pret šādiem cilvēkiem!” teikts ieraksta beigās.