foto: Telegram
Kriminālprocess bijušā Rīgas domnieka Pankratova lietā šobrīd ir apturēts
No Rīgas pilsētas tiesas atbildes noprotams, ka tiek gaidīta oficiāla informācija par Ruslana Pankratova (pa labi) atrašanās vietu. Tikmēr bijušais domnieks smaidīgs ir saticies un nofotografējies ar Maskavā dzīvojošo propagandistu no Rīgas - Alekseju Stefanovu.
Sabiedrība
2023. gada 15. novembris, 18:42

Kriminālprocess bijušā Rīgas domnieka Pankratova lietā šobrīd ir apturēts

Jauns.lv

Jauns.lv vērsās Rīgas pilsētas tiesā, lai noskaidrotu, kādā stadijā šobrīd ir lieta, kurā tiesā bijušo Rīgas domes (RD) deputātu Ruslanu Pankratovu.

Rīgas pilsētas tiesa vēl 26. septembrī plānoja turpināt skatīt bijušā Rīgas domes deputāta Ruslana Pankratova lietu.

Viņu pērn jūlijā aizturēja Valsts drošības dienests (VDD), un pret aktīvistu tika sākta krimināllieta par nacionālā naida izraisīšanu.

Pankratovs izpelnījās VDD uzmanību pēc tam, kad bija viesojies Krievijā, kur vairākos medijos dalījās slavinošos viedokļos par Krievijas agresīvo ārpolitiku.

Taču uz tiesas sēdi Pankratovs neieradās. Arī viņa advokāte Imma Jansone un Pankratova ģimene apgalvoja, ka nezina, kur viņš pazudis.

Drīz vien gan kļuva skaidrs, ka Pankratovs, visticamāk, ir aizbraucis uz Krieviju. Ilgi nebija jāgaida, līdz viņš nofotografējās ar Maskavā dzīvojošo žurnālistu no Latvijas Alekseju Stefanovu.

Rīgas pilsētas tiesa, savas kompetences ietvaros komentējot Pankratova lietu, informēja, ka šobrīd konkrētais kriminālprocess ir apturēts.

"Apsūdzētais ir izsludināts starptautiskā meklēšanā. Līdz ar to pēc ziņu saņemšanas par apsūdzētā atrašanās vietu tiks lemts jautājums par procesa tālāku virzību. Nekādus plašākus komentārus pašlaik Jums tiesa sniegt nevar," Jauns.lv informēja tiesā.

Iepriekš jau vēstīts, ka īsi pēc ziņām par Pankratova pazušanu sociālajos tīklos ierunājās Krievijā bāzētie propagandisti, kuru intereses lauciņš ir Latvija.

Iepriekšējā nedēļā par Pankratova gaitām izteicās Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova.

Saskaņā ar Krievijas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē publicēto 9. novembra brīfingā pausto Pankratovs atrodas Krievijā un drīz pats izstāstīs par "piedzīvotajām šausmām, par politisko vajāšanu un rusofobiju" Latvijā.