Policija sāk izmeklēšanu pret vīrieti Juglā, kura publiska cietsirdība pret sievu izraisīja sašutumu soctīklos
Varmāka Juglā (ekrānuzņēmums)
112
2023. gada 10. augusts, 20:35

Policija sāk izmeklēšanu pret vīrieti Juglā, kura publiska cietsirdība pret sievu izraisīja sašutumu soctīklos

Jauns.lv

Valsts policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu par miesas bojājumu nodarīšanu pret vīrieti, kurš Juglā publiski vardarbīgi izturējies pret savu sievu. Viņa cietsirdīgās izdarības tika nofilmētas un izpelnījās sašutuma vētru soctīklos.

Sociālajos tīklos strauji izplatījies video, kurā ļoti agresīvs vīrietis cietsirdīgi izturas pret sievieti. Konflikts noticis 7. augustā kādas mājas pagalmā Juglā, Braila ielā. Šis vīrietis ne tikai vilka sievieti pa asfaltu, bet mēģināja viņu piecelt, raujot aiz matiem.

Valsts policija paziņoja, ka šī gada 7. augustā tika saņemts izsaukums par ģimenes konfliktu Braila ielā. Notikuma vietā policija konstatējusi dzīvesbiedru konfliktu, uzsākts administratīvā pārkāpuma process par miesas bojājumu nodarīšanu.

Notiek izmeklēšana un paredzētas ekspertīzes, kā arī pieņemts lēmums par nošķiršanu.

Kā rīkoties, kļūstot par liecinieku vardarbībai?

Vardarbība Latvijā joprojām ir aktuāla problēma, taču tie bieži vien norisinās klusi un sabiedrībai nemanāmi. Statistika liecina, ka katra ceturtā sieviete un katrs piektais vīrietis Latvijā ir pieredzējuši fizisku vai seksuālu vardarbību un piedzīvoto biežāk uztic sev tuviem cilvēkiem, nevis atbalsta iestādēm. Iestāties pret vardarbību ir visas sabiedrības, ne tikai sociālās vai tiesībsaizsargājošās jomas organizāciju uzdevums.

Ja novērojat vardarbības gadījumu:

zvaniet policijai;

brīdiniet apkārtējos;

mēģiniet iejaukties, ja tas jūs neapdraud;

pat ja neinformējat policiju noziedzīgā nodarījuma laikā, jūs joprojām varat ziņot par to vēlāk un pieteikties liecinieka statusā;

atkarībā no situācijas var gadīties, ka cietušie nelabprāt ziņo par uzbrucēju(-iem), un ir svarīgi uzrunāt viņus uzmanīgi un netiesājot;

informējiet cietušo, ka atbalstāt viņu un ievērosiet jebkādas viņa sniegtās informācijas konfidencialitāti; nespiediet cietušos runāt, ja viņi nav tam gatavi;

informējiet cietušo par atbalsta dienestiem, sniedziet patversmju, sociālo dienestu un atbalsta grupu tālruņa numurus, un informējiet cietušo, ka esat pieejams, lai sniegtu palīdzību.

Kur meklēt palīdzību, ja ciešat no vardarbības?

Vardarbības upuris var vērsties pēc palīdzības pašvaldības sociālajā dienestā vai kādā no krīzes centriem:

Centrs "Marta" (Matīsa iela 49-3, Rīga, tālr. 67378539, e-pasts: centrs@marta.lv; centra "Marta" Liepājas filiāle: Kūrmājas prospekts 11, Liepāja, tālr. 29195442, e-pasts:  centrs@martaliepaja.lv)

Ģimenes krīzes centrs "Mīlgrāvis" (Ezera iela 21, Rīga, tālr. 67012515, 67398383, e-pasts: gimenes@krize.lv)

Krīžu un konsultāciju centrs "Skalbes" (Kungu iela 34, Rīga, tālr. 24551700, 27722292, e-pasts: skalbes@skalbes.lv)

Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem: 116006

Krīzes centrs ģimenēm ar bērniem "Paspārne" (Talsu iela 39, Ventspils, tālr. 63661515,  22012434, e-pasts: pasparne_kc@inbox.lv)

Nodibinājums "Centrs Valdardze" (Raiņa iela 9f, Valmiera, tālr. 64220686, e-pasts: valdardze@inbox.lv)