foto: Ekrānuzņēmums no "TikTok"
"Tas ir kur, Krievijā?" krievu muzikanti Rīgu brīvdienās pieskandējuši ar krievu balādēm
Kadri no Artjoma Temadas koncertiem.
Sabiedrība
2023. gada 10. aprīlis, 14:42

"Tas ir kur, Krievijā?" krievu muzikanti Rīgu brīvdienās pieskandējuši ar krievu balādēm

Jauns.lv

Sociālajos tīklos izplatījušies video, kuros redzams, ka lielu muzikanti Latvijas galvaspilsētas centru Lieldienu brīvdienās pieskandina ar krievu dziesmām.

"Ja tu mani nemīli, tad es tevi arī ne!" krievu valodā, duetā, bungu un citu instrumentu pavadījumā krievu valodā dzied kāds puisis un meitene.

Šādu ainu Rīgā, Bastejkalna tuvumā nofilmējis un patriotiski noskaņotajā latviešu tvitera slānī ievietojis kādreizējais kādreizējais Eiroparlamenta (EP) deputāts, pēdējā laikā - Covid-19 aktīvists un krievu tiesību aizstāvis Andrejs Mamikins.

"Tiešām priecīgas Lieldienas: Bastejkalns, saule, siltums un dziesmas krievu valodā!" pierakstīts pie video:

Jānorāda, ka Mamikins pēdējā gada laikā latviskajā sociālo tīklu daļā itin bieži aktivizējas ar dažāda veida acīmredzami provokatīvu saturu, kurš regulāri izsauc reakciju.

Arī šoreiz tā ir bijis.

Vai Rīgas centru piepeši iecienījuši krievu muzikanti?

"Twitter" arī citi lietotāji norādīja, ka brīvdienas Rīgas centrā no piektdienas līdz pat pirmdienai esot pavadītas, skanot skaļām dziesmām krievu valodā.

Līdzīgi video ievietoti arī "TiKTok" platformā. Vairāki lietotāji norāda, ka faktiski Rīgas centrā noticis dzīvās mūzikas pasākums, kas būtu jāsaskaņo.

Koncertēšana krievu valodā notikusi arī Brīvības pieminekļa tuvumā, raksta citi sašutušie.

Daudzi sakās ievērojuši, ka tik regulāra krievu dziesmu dziedāšana pašā centrā ir samērā nesena, pēdējā gada laikā novērojama tendence.

Pašvaldības policija veica pārrunas

Pēc portāla Jauns.lv rīcībā esošās informācijas, koncertu Rīgā sniedzis Igaunijā dzīvojošais krievvalodīgais ielu muzikants Artjoms Temada.

Rīgas pašvaldības policija (RPP) tikmēr šodien informēja sabiedrību, ka ir reaģējusi uz galvaspilsētas centrā notiekošo.

"Piektdien Rīgas centrā uzstājās vairākas personas ar skaņu pastiprinošām ierīcēm. Katrā situācijā veicām pārrunas un pārbaudījām personas datus, lai novērstu sabiedriskās kārtības traucējumus. Vienlaikus kopā ar Rīgas domi strādājam, lai radītu regulējumu ielu muzikantu jautājumā," teikts RPP paziņojumā sociālajos tīklos.